Paun Ciprian

Ciprian PĂUN

• Studii
Absolvent al Facultății de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (2001). A urmat cursurile Masteratului LLM la Westfälische Wilhelms-Universität, Münster, Germania, cu specializarea Drept european, absolvit cu Magna cum laude. Este doctor în Drept la Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cu teza „Îmbogățirea fără justă cauză. Studiu comparativ în dreptul român și german” (2008). Este absolvent și al Facultății de Istorie-Filozofie a Universității Babeș-Bolyai (2001) și Master of Arts în Studii Germane al Universității Babeș-Bolyai.

• Activitate universitară
Este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Științe Economice a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind titularul cursurilor de Drept fiscal și Dreptul afacerilor. Începând cu anul 2011, este fondator al programului de masterat Drept fiscal la Facultatea de Drept a Universității București, iar din 2012 a predat cursurile de Impozitarea persoanei fizice și Drept fiscal european în cadrul Masteratului de Drept fiscal al Facultății de Drept a Universității București. A fost asistent-cercetător la Institutul de Drept fiscal Austriac și Internațional de sub egida Universității Economice din Viena (Austria), în perioada martie 2007-februarie 2008, unde a fost beneficiarul unei burse OMV Research Fellow. Colaborează în continuare cu această instituție pentru diverse proiecte de cercetare la nivel european. A fost raportor pentru aplicabilitatea în dreptul fiscal român a mai multor directive europene în cadrul unor proiecte de consultare publică inițiate de Comisia Europeană. În perioada 2009-2013 a fost profesor asociat la Plymouth State University (SUA), unde a predat cursul de Legal Environment of International Business (MBA – International Business – Online Course). În perioada 2013-2015 a fost profesor asociat la École de Management de Normandie (Caen-Le Havre), unde a predat cursul de EU Business Law. A mai fost profesor invitat la Universitatea din Regensburg (Germania), 2013.
Este autor și coautor a 19 cărți publicate în edituri naționale, a 4 articole ISI, a 50 de articole publicate în reviste indexate BDI, coautor sau contribuitor important la 6 cărți publicate în edituri internaționale prestigioase în domeniul juridic.
Este coordonatorul Cabinetului de Avocat Păun Ciprian, specializat în Drept fiscal și tranzacții comerciale, Drept penal al afacerilor, Drept comercial, și este avocat recomandat de Ambasada Germaniei și Ambasada Austriei din România.

• Recunoaştere ştiinţifică
Este colaborator principal al Curierului Fiscal, organizator de conferinţe naţionale şi internaţionale. A primit premiul Universității Babeş-Bolyai pentru cartea „Finalitatea Europei”, biografie publicată în a 4-a ediţie (2009) din Enciclopedia Personalităţilor din România – Who is Who. A fost formator în cadrul unor cursuri de formare profesională a judecătorilor organizate de INM (anul 2015 – Bucureşti; 2016 – Alba Iulia; 2016 – Braşov).

Carti ale acestui autor

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM