12605557197Eseg.jpg

Cod: 3133

ISBN: ISBN 978-973-127-267-2

Editura:

Data aparitiei: 2010

Colectia:

Pagini: 296

Disponibilitate: in stoc

Politica comerciala comuna a Uniunii Europene

Autor:

Lucrarea "Politica comerciala comuna a Uniunii Europene" expune aspecte referitoare la politica comerciala comuna a Uniunii Europene.
Doua au fost ratiunile ce m-au indemnat sa aleg acest subiect pentru lucrarea mea, si anume:

1. necesitatea acuta in a cunoaste prevederile cuprinse in politica comerciala comuna, liberalizarea comertului fiind un subiect de mare actualitate, reglementarile comunitare in domeniu cunoscand o dinamica uluitoare;
2. Romania, ca stat membru al Uniunii Europene, este obligata sa aplice masurile de politica comerciala stabilite de catre Uniunea Europeana.

O dovada graitoare a dinamicii acestui domeniu este ca in anul 2009 au fost adoptate cateva regulamente ce au abrogat prevederi anterioare in materia politicii comerciale comune a Uniunii Europene, fiind abordate de mine in aceasta lucrare ca elemente de noutate. De asemenea, ca element de noutate absoluta printre lucrarile de gen publicate in tara noastra, am consacrat o sectiune unui proiect de regulament comunitar referitor la masurile antidumping, facand, totodata, un studiu comparativ intre actualele prevederi si cele continute in proiectul de regulament comunitar.

In cuprinsul lucrarii "Politica comerciala comuna a Uniunii Europene" au fost detaliate si prevederile catorva decizii ale Comisiei Europene adoptate in materia protectiei impotriva masurilor de dumping.

Lucrarea "Politica comerciala comuna a Uniunii Europene" are in vedere si jurisprudenta Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene in materie, mai precis hotarari relevante pronuntate de CJCE in materia politicii comerciale comune a UE, precum si importanta politicii comerciale comune pentru judecatorul national, acesta fiind cel chemat sa aplice prevederile dreptului comunitar, deci si cele ale politicii comerciale comune. Asadar, politica comerciala comuna, ca, de altfel, domeniul schimburilor comunitare, sunt de mare actualitate, Uniunea Europeana fiind cel mai mare actor al economiei mondiale, acoperind aproximativ 20% din importurile si exporturile la nivel global.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri