1590581426D5RLDR.png

Cod: 12537

ISBN: 978-606-39-0616-9

Editura:

Data aparitiei: 2020

Colectia:

Pagini: 566

Disponibilitate: in stoc

Arbitrajul comercial intern si international. Doctrina si jurisprudenta

Autor:

 „Hotararea arbitrala constituie centrul vital al intregii proceduri; ea este cartea de vizita a Tribunalului arbitral, a membrilor sai, a intregii Curți, dar și a avocaților, ca parteneri consistenți in pregatirea, desfașurarea și finalizarea procesului arbitral”.

 

 

Marin Voicu, bine-cunoscuta personalitate in domeniul juridic datorita rolului sau important in instituții de prestigiu, dar și datorita volumelor și articolelor scrise, semneaza Arbitrajul Comercial intern și internațional. Doctrina și jurisprudența, partea a II-a, un complex volum, ce prezinta jurisprudența ICCJ din perioada 2015-2019, in care regasim starea arbitrajului comercial din Romania, dar și din Europa, precum și starea justiției civile, comerciale și de contencios administrativ in statele membre ale Uniunii Europene.

Astfel, sunt prezentate procedura arbitrala, exemplificata prin sentințe ale Curții de Arbitraj, arbitrajul de urgența, dar și excepțiile de procedura și de fond.

O parte importanta a lucrarii este dedicata contractelor civile și comerciale – cum sunt, de exemplu, contractele de asociere, de vanzare, de management, de cesiune sau de prestari servicii – , dar și obligațiilor acestor contracte civile și comerciale in caz de neexecutare, prescripție ori reziliere.

Arbitrajul Comercial intern și internațional. Doctrina și jurisprudența este, cu siguranța, un volum impresionant prin informațiile și detaliile oferite, bazat pe experiența vasta ale autorului.

Luciana Raducanu

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum