15833322922FY24T.jpg

Cod: 12349

ISBN: 978-606-673-898-9

Editura:

Data aparitiei: 2020

Colectia:

Pagini: 420

Disponibilitate: in stoc

Chestiunea prejudiciala in procesul civil

Autor:

Chestiunea prejudiciala și, realizand o apreciere mai larga, mecanismul prejudicial reprezinta provocari doctrinale și jurisprudențiale actuale, mai ales prin prisma celor doua figuri emergente, intrebarea preliminara adresata Curții de Justiție a Uniunii Europene și sesizarea Inaltei Curți de Casație și Justiție in vederea pronunțarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Necesitatea acordarii unui studiu instituției „chestiunilor prejudiciale” rezida in primul rand din frecvența cu care acestea iși dezvaluie importanța in cadrul procesului civil. Prejudicialitatea joaca un rol esențial nu numai prin prisma asigurarii coerenței actului de justiție, dar și pentru finalitatea oferirii unei interpretari unitare dispozițiilor legale, scopuri atinse ca urmare a unei reale colaborari jurisdicționale. Tocmai pentru acest considerent lucrarea reprezinta un complex instrument de analiza teoretica și jurisprudențiala interdisciplinara, sfera de cuprindere trecand bariera dreptului procesual civil.

Monografia este prima de acest gen in literatura juridica de specialitate, propunandu-și a pune bazele unei teorii a mecanismului prejudicial, frecvent identificata in literatura straina.

Luand in considerare accentele deopotriva analitice și practice ale studiului, lucrarea se adreseaza atat teoreticienilor dreptului, cat și practicienilor.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri