1591691719MH4PMC.png

Cod: 12539

ISBN: 978-606-39-0636-7

Editura:

Data aparitiei: 2020

Colectia:

Pagini: 322

Disponibilitate: in stoc

Conferinta internationala. Noile tehnologii - consecinte asupra raportului de munca

Autor:

Volumul Noile tehnologii – consecințe asupra raportului de muncă reunește lucrările prezentate în cadrul Conferinței Internaționale de Dreptul muncii, ediția a IX-a, organizată de către Facultatea de Drept din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, în parteneriat cu Academia de ­Științe Juridice, ADESTE – Asociația cadrelor didactice din Facultatea de Drept Sibiu, Societatea de Dreptul Muncii și Securitate Socială, Asociația Facultăților de Drept Latine și Baroul Sibiu, în perioada de 11-12 octombrie 2019.

 

Manifestarea științifică s-a bucurat de participarea a numeroși și prestigioși specialiști, teoreticieni și practicieni, în domeniul dreptului muncii și securității sociale, din străinătate și din țară.

 

Lucrările prezentate au evidențiat necesitatea reflectării în plan normativ a transformărilor de esență în domeniul relațiilor de muncă, ca una din consecințele utilizării tehnologiei informațiilor și a mijloacelor de comunicare la distanță.

 

Alături de munca industrială obișnuită, localizată în spațiu și cu program de lucru uniform, având ca izvor juridic, în principiu, contractul de muncă, în ultimele două decenii au apărut noi forme de muncă precum partajarea muncii unui lucrător de către mai mulți angajatori (job sharing), partajarea unui loc de muncă de către mai mulți angajați (fiecare cu câte o parte definită), contractul cu ore de muncă zero, forme diferite de muncă la distanță cu utilizarea unor echipamente speciale și a tehnologiilor moderne informatice și de comunicare (telemunca, munca în spatele Platformelor). Toate aceste forme de raporturi de muncă moderne, îndepărtate din ce în ce mai mult de tradiționala relație de muncă izvorâtă din contactul individual de muncă clasic, impun și adaptarea corespunzătoare a cadrului normativ pentru asigurarea flexibilității pe piața muncii, dar și pentru protecția socială a lucrătorului, element definitoriu în dreptul muncii. Identificarea modalităților legale de asigurare a celor două coordonate reprezintă o preocupare de maximă actualitate nu numai în România, ci și la nivelul altor state. Peste tot se resimte lipsa unor definiții conceptuale cu care să se opereze pentru noile forme de muncă, intervențiile de până acum fiind mai curând timide, fără a reuși să asigure o bază solidă de reglementare, specific erei digitale.

 

Prin opiniile prezentate și dezbătute, participanții la conferință au subliniat necesitatea identificării unor soluții normative care să asigure simplificarea unor proceduri anacronice și rigide, în condițiile în care practica socială își diversifică aplicațiile și cere intervenția unor noi soluții, fără însă a ignora principiile care fundamentează această relație socială. La acest moment, problema determinării corecte a tuturor valențelor statutului profesional este cu atât mai important, în special în ce privește componenta legată de protecție a lucrătorilor și a drepturilor acestora inclusiv în ce privește însuși dreptul la muncă.

 

Prin actualitatea tematicilor dezbătute, volumul reprezintă un veritabil reper deopotrivă pentru actorii relației de muncă cât și pentru specialiștii preocupați de consecințele „digitalizării” în planul relației de muncă.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
museum