1242313061cAGmO.jpg

Cod: 1911

ISBN: 978-973-127-167-5

Editura:

Data aparitiei: 2009

Colectia:

Pagini: Vol. I 548 Vol. II 438

Disponibilitate: in stoc

Contenciosul administrativ - Vol. I si Vol. II

Autor:

OLIVIU PUIE este absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" (1994) si doctor in drept (2009). Este membru activ al Institutului de Stiinte Administrative "Paul Negulescu", fiind autor a peste 50 de publicatii stiintifice in reviste nationale de prestigiu si a trei monografii de drept.

Lucrarea intitulata Contenciosul administrativ reprezinta o mare parte a tezei de doctorat cu acelasi titlu, sustinuta in cursul anului 2008, sub indrumarea reputatului profesor doctor Ion Deleanu, completata si revizuita cu legislatia, doctrina si jurisprudenta in vigoare pana la data publicarii prezentei lucrari. Avand in vedere faptul ca materia constitutionala a contenciosului administrativ reprezinta o institutie fundamentala a statului de drept, lucrarea se adreseaza, deopotriva, teoreticienilor dreptului administrativ si ai altor ramuri de drept aflate in conexiune cu dreptul administrativ, practicienilor, precum si tuturor persoanelor interesate sau care activeaza in cadrul autoritatilor administratiei publice centrale si locale. Lucrarea este structurata, datorita complexitatii sale, in doua volume.

Primul volum este dedicat recursului administrativ prealabil in contenciosul administrativ, precum si unor aspecte referitoare la exercitarea recursului jurisdictional, respectiv: sistemul actual al contenciosului administrativ; conditiile de admisibilitate si cauzele care determina actiunea in contencios administrativ; obiectul actiunii judiciare; termenele de exercitare a actiunii in contencios administrativ, instantele competente si caile de atac impotriva hotararilor pronuntate de catre instantele de contencios administrativ.

Volumul II al lucrarii Contenciosul administrativ este consacrat unei analize detaliate a actiunii exercitate in contenciosul administrativ obiectiv si subiectiv, precum si a efectelor hotararilor judecatoresti pronuntate in materia contenciosului obiectiv si subiectiv. De asemenea, acest volum este  dedicat si unei analize detaliate a procedurii de executare a hotararilor judecatoresti pronuntate atat de catre instantele de contencios administrativ, in conditiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, cat si de catre unele instante speciale de contencios administrativ, pe calea recursului paralel.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri