1602770524CXNY4Z.png

Cod: 12725

ISBN: 978-606-39-0705-0

Editura:

Data aparitiei: 2020

Colectia:

Pagini: 418

Disponibilitate: in stoc

Contestatiile in procedura insolventei

Autor:

La nivel de structură, prezenta monografie-culegere cuprinde 8 capitole (I. Contestația la tabelul preliminar; II. Contestația la cererea de deschidere a procedurii insolvenței; III. Contestația la tabelul definitiv de creanțe; IV. Contestația împotriva măsurilor administratorului judiciar; V. Contestația la raport și plan. Raportul asupra fondurilor obținute din lichidare și planul de distribuire între creditori; VI. Contestația împotriva propunerii de valorificare de bunuri; VII. Contestația împotriva desemnării administratorului judiciar; VIII. Contestația împotriva deciziei comitetului creditorilor). Fiecare capitol conține o parte teoretică și una practică, ce constă într-o serie de hotărâri ale instanțelor din România.

Scopul acestei lucrări este oferirea unui sprijin tuturor celor care se confruntă cu aceste situații. Lucrarea este structurată eficient și într-un mod cât mai practic, pentru ca informația să fie în orice moment la îndemâna cititorului.

În cadrul acestei monografii-culegeri se vor regăsi termenii din domeniul procedurii insolvenței, explicați într-un mod cât mai elaborat și exemplificați în situații uzuale, aceștia fiind susținuți de o parte practică, printr-o jurisprudență relevantă. Fiecare hotărâre are un cumul de cuvinte cheie, cu scopul de a ajuta cititorul să ajungă la informația de care acesta are nevoie într-un timp cât mai scurt. De asemenea, la finele fiecărui capitol vor fi prezentate o serie de concluzii trase în urma parcurgerii părții teoretico-practice.

 

 

Lucrarea domnului Florin Ludușan prezintă într-o manieră exhaustivă problematica contestațiilor în procedura de insolvență. Autorul aduce o contribuție importantă la înțelegerea prevederilor legale în această materie, prin îmbinarea eficientă a conceptelor teoretice cu exemplele din practica judiciară.

În cele opt capitole ale cărții sunt analizate pe rând contestațiile prevăzute în procedura insolvenței: contestația la tabelul preliminar, contestația la cererea de deschidere a procedurii insolvenței, contestația la tabelul definitiv de creanțe, contestația împotriva măsurilor administratorului judiciar, contestația la raport și plan, contestația împotriva propunerii de valorificare de bunuri, contestația împotriva desemnării administratorului judiciar și nu în ultimul rând, contestația împotriva deciziei comitetului creditorilor.

Fiecare capitol este structurat în două părți: una teoretică care analizează contestația și procedura pe care trebuie să o urmeze cei care se confruntă cu astfel de situații și una practică, alcătuită dintr-o selecție de hotărâri ale instanțelor din România.

 

Bogdan Bucătariu

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum