1417081444kX79h.jpg

Cod: 8686

ISBN: 978-606-673-481-3

Editura:

Data aparitiei: 2014

Colectia:

Pagini: 600

Disponibilitate: rezervare

Exceptiile procesuale in noul Cod de procedura civila

Autor:

Publicarea celei de-a doua ediții a lucrarii Exceptiile procesuale in noul Cod de procedura civila confirma valoarea științifica și practica a acesteia, care de la inceput a reprezentat o investigație aprofundata, utila și aproape exhaustiva a uneia dintre instituțiile procedurale de ampla incidența in procesul civil.

Actuala ediție aduce o serie de noutați, autorul cercetand opiniile doctrinare aparute dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila. De asemenea, este analizata jurisprudența de „pioneriat” in ceea ce privește interpetarea și aplicarea instituției excepțiilor procesuale din noul Cod de procedura civila de catre instanțele judecatorești.

Noua ediție este bine-venita, intrucat ea cuprinde și modificarile intervenite ca urmare a noilor acte normative publicate dupa intrarea in vigoare a Codului, cum ar fi Legea nr. 138/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative conexe, noua Ordonanța de urgența nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, Legea nr. 2/2013 privind unele masuri pentru degrevarea instanțelor judecatorești, noua Lege a insolvenței nr. 85/2014 etc.

Prof. univ. dr. Ioan Les

Modul de abordare este original, exceptiile procesuale fiind tratate in raport cu exceptiile din dreptul material si cu finele de neprimire din dreptul procesual francez. Din aceasta perspectiva, se disting ca deosebit de utile analiza institutiilor de drept care, desi sunt denumite „exceptii” sau prezinta caracteristici ale exceptiilor, nu au totusi caracterul de exceptii procesuale, precum si corelatia dintre decaderea din dreptul civil material si decaderea din dreptul procesual.

Lucrarea Exceptiile procesuale in noul Cod de procedura civila imbraca un pronuntat caracter practic, cercetarea aspectelor teoretice fiind in stransa legatura cu solutiile din jurisprudenta. Autorul nu s-a multumit sa reproduca dispozitii legislative, opinii din doctrina si solutii jurisprudentiale, ci le-a examinat critic, aducand argumente proprii noi.

Prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum