15535507692MXPWX.png

Cod: 11783

ISBN: 978-606-39-0455-4

Editura:

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 320

Disponibilitate: in stoc

Filosofia juridica. Introducere in istoria filosofiei juridice si in studiul principalelor domenii ale ei

Autor:

In condițiile transformarilor radicale ce au loc in societate la acest inceput de mileniu, și ca urmare a tentativelor de constituire a unui stat de drept atat in Romania, cat și in Republica Moldova, sporește in mod substanțial rostul filosofiei juridice in sistemul științelor umanitare, a pregatirii cadrelor de juriști in invațamantului superior. Prin urmare, crește in mod deosebit importanța acestui obiect in procesul de formare și implementare a valorilor dreptului, a libertații și a echitații.

Lucrarea in cauza reprezinta o tentativa de a lichida anumite lacune in pregatirea specialiștilor din domeniul dreptului și de a acorda posibilitate studenților de a insuși filosofia juridica in conformitate cu experiența acumulata la predarea acestui obiect. Totodata, acest curs va contribui la aprofundarea conținutului acestei discipline universitare, ca ulterior cunoștințele acumulate sa se transforme in fapte și acțiuni indreptate spre protejarea drepturilor și libertaților oamenilor.

Acest curs universitar nu ridica pretenții deosebite de „originalitate”. Ne-am straduit sa sistematizam și sa reorganizam teme și soluții existente, elaborate sau numai intuite. Daca pe parcursul lucrarii au aparut, in analizele noastre, și elemente de „originalitate”, ramane in seama specialiștilor sa le aprecieze. Ceea ce ne-a interesat pe noi in mod special, a fost explicarea problemelor cu care se ocupa filosofia juridica și nu „originalitatea” sau „paternitatea ideilor”.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri