1257592682EldAb.jpg

Cod: 3065

ISBN: 978-973-127-222-1

Editura:

Data aparitiei: 2010

Colectia:

Pagini: 476

Disponibilitate: rezervare

Insolventa bancara in dreptul comertului international

Autor:

La fel ca si legile naturii, principiile economice nu pot fi eludate indiferent de inventivitatea celor care tranzactioneaza pe pietele financiare. Bancile sunt esentiale pentru piata financiara globala si sunt tentate sa profite de pozitia dominanta pe care o au pe pietele financiare.

Din momentul in care la nivel international s-a acceptat necesitatea liberei circulatii a capitalului generata in principal de nevoia de lichiditati a statelor si de colapsul sistemului de la Bretton Woods, granitele statale au devenit irelevante pentru bancile multinationale.

S-a produs astfel o dereglementare a pietelor financiare ce a avut drept consecinta directa liberalizarea serviciilor financiare la nivel international fara ca vreo autoritate de supraveghere nationala sau banca centrala sa poata controla integral fluxul international de operatiuni financiare.

Scopul prezentei lucrari "Insolventa bancara in dreptul comertului international" este de a realiza o analiza succinta a interferentei dintre cele doua institutii juridice esentiale pentru piata financiara: insolventa si bancile.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri