1582810429TKPKKL.png

Cod: 401805

ISBN: 978-606-39-0617-6

Editura:

Data aparitiei: 2020

Colectia:

Pagini: 312

Disponibilitate: rezervare

Istoria statului si a dreptului romanesc. Curs universitar

Autor:

Istoria statului si a dreptului romanesc studiază aparitia si evolutia institutiilor juridice nationale din cele mai vechi timpuri pană in perioada modernă. Istoria statului si a dreptului romanesc oferă studentilor informatii esentiale pentru a intelege principalele notiuni si institutii juridice in stransă legătură cu complexitatea fenomenelor sociale. Studierea disciplinei Istoria statului si a dreptului romanesc contribuie la educatia juridică si la sporirea nivelului de cultură juridică a studentilor. Scopul disciplinei nu constă doar in acumularea de cunostinte privind institutia statală si sistemul de drept national pe parcursul istoriei, dar urmăreste si aplicarea acestora in practică, prin identificarea unor modele care s-au dovedit a fi eficiente in organizarea societătii umane si reglementarea juridică a principalelor relatii sociale.

 

Istoria statului si a dreptului romanesc vine in ajutorul studentilor in ceea ce priveste cunoasterea evolutiei institutiilor de drept public si privat existente la noi in tară, dar si in vederea dezvoltării limbajului stiintific juridic. Dreptul este un sistem dinamic, strans legat de necesitătile vietii sociale, de nivelul de dezvoltare economic si politic, de traditii si de mentalitate natională, precum si de nivelul de cultură a comunitătii nationale.

 

Statul si dreptul sunt elemente de suprastructură, create si modificate pe fondul transformărilor pe care societatea umană le-a avut de suportat in etapele dezvoltării ei. Istoria statului si a dreptului romanesc urmăreste evolutia in timp a celor două institutii, evidentiind specificul fiecărei epoci istorice.

 

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri