14969244420Uj45.jpg

Cod: 10649

ISBN: 978-606-673-918-4

Editura:

Data aparitiei: 2017

Colectia:

Pagini: 504

Disponibilitate: in stoc

Legea nr. 77/2016 privind darea in plata

Autor:

In contextul scopului sau declarat – si anume acela de a echilibra riscurile izvorand din contractul de credit –, Legea nr. 77/2016 privind darea in plata, evocand dezideratul suprimarii unei „crize a contractului”, isi reclama, cu stringenta, o matrice aplicativa imediata si viabila.

Dincolo de relativa incertitudine, alimentata prin atacurile desfasurate pe calea exceptiilor de neconstitutionalitate, noua lege impune insa interpretului, si indeosebi practicianului, identificarea unei paradigme ce nu-si poate permite luxul unei abordari pur teoretice, sustrase necesitatii de a se da efect, concret si real, dispozitiilor legale in vigoare.

Valorificand, conjugat, perspectiva trinomica a profesiunilor acestora – judecator, executor judecatoresc, avocat – autorii, detasandu-se de influenta opiniilor (exagerbat si pagubitor) tributare intereselor (legitime) ale creditorilor si ale debitorilor consumatori, reusesc sa ofere un registru concret de interpretare si aplicare a Legii nr. 77/2016.

Prin comentariile aplicate la dispozitiile noii legi, prin corelarea textelor acesteia, dar si prin identificarea unor conexiuni ameliorative cu prevederile codurilor civil si de procedura civila – creand o complementaritate necesara indeosebi cu regulile specifice procedurii de executare silita – lucrarea „Legea nr. 77/2016 privind darea in plata. Comentarii pe articole” vine in sprijinul atat al activitatii practicienilor – judecatori, avocati, executori judecatoresti, notari, consilieri juridici –, cat si al demersului oricarei persoane care doreste sa se prevaleze, intr-un sens sau altul, de prevederile legii privind darea in plata.

COORDONATOR

Vasile BOZESAN – judecator la Tribunalul Ilfov; drd., Facultatea de Drept a Universitații din București;

AUTORI

Vasile BOZESAN – judecator la Tribunalul Ilfov; drd., Facultatea de Drept a Universitații din București;
Bogdan DUMITRACHE – executor judecatoresc; formator la Institutul Național al Magistraturii; membru in Comisia de elaborare a Legii de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila
Nicolae-Horia TIT – avocat, Baroul Iași; lector universitar dr., Facultatea de Drept a Universitații „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum