1628146693DRERHE.png

Cod: 13447

ISBN: 978-606-39-0864-4

Editura:

Data aparitiei: 2021

Colectia:

Pagini: 260

Disponibilitate: in stoc

Legea organizarii si exercitarii profesiei de avocat. Editia a II-a, revazuta si adaugita

Autor:

Aceasta noua ediție trateaza majoritatea aspec­telor importante reglementate de Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, revazute de autor prin filtrul experienței acumulate, cu observarea actelor normative modificatoare adoptate intre timp, inclusiv recenta Lege nr. 184/2021: principiile fundamentale, activitațile ce pot fi realizate de avocați, formele și moda­litațile de exercitare a profesiei, situația avocaților straini, nedem­­nitațile, incompatibilitațile, interdicțiile, primirea in pro­fesie, stagiul profe­sional, dobandirea calitații de avocat definitiv, tabloul avocaților, exercitarea ilegala a avocaturii, suspendarea și ince­tarea calitații de avocat.

In limitele articolelor analizate, ediția a II-a este mult imbogațita, valorificand adnotarile pe care autorul le-a facut in decursul anilor pe marginea comentariilor inițiale și reunind opiniile sale de actualitate exprimate din anul 2004 pana in prezent, o buna parte a lor fiind aduse acum pentru prima data in lumina tiparului.

Prin abordarea interprofesionala, lucrarea poate fi utila nu doar avocaților, ci și altor practicieni ai dreptului. Totodata, explicațiile vor ajuta la studierea textelor Legii nr. 51/1995 de catre cei care se pregatesc in vederea susținerii exame­nelor de primire in avocatura și absolvire a Institutului Național pentru Pregatirea și Perfecționarea Avocaților.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum