1502187959K656b.jpg

Cod: 10968

ISBN:

Editura:

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Disponibilitate: rezervare

Pachet: Explicatiunea teoretica si practica a Dreptului Civil Roman. Set 14 Titluri - 11 Tomuri

Autor:

Un proiect editorial de anvergura nationala menit sa valorifice traditiile si valorile juridice romanesti.

Reeditarea integrala a „Explicațiunii teoretice și practice a dreptului civil roman” este un gest necesar lumii noastre juridice. Aceasta ramane o sursa de documentare valida și pentru cursurile și tratatele pe noul Cod civil.

Titlul lucrarii este sugestiv: „Explicațiunea teoretica și practica a dreptului civil roman in comparațiune cu legile vechi și cu principalele legislațiuni straine”. Alexandresco explica instituțiile dreptului civil facand apel la evoluția lor istorica. Lucrarea a avut in intenția autorului scopuri eminamente practice. Metoda urmata, analizele istorice și comparare a soluțiilor date pe codurile moderne ne arata aceasta intenție; absența oricarei referiri la filosofia dreptului nu face decat sa o intareasca. Alexandresco a intenționat sa scrie o opera menita sa faciliteze asimilarea codului de inspirație straina in țara sa de adopție.

Dimitrie Alexandresco este pentru dreptul civil roman un fondator. Cercetarile sale au constituit un sprijin puternic pentru dezvoltarea originala a jurisprudenței și doctrinei romanești.

Explicarea Codului civil și studiul sau asupra dreptului roman vechi și modern au oferit un bogat material istoric, doctrinar și jurisprudențial. Cei care au vrut sa participe la aplicarea practica și dezvoltarea teoretica a științei juridice au beneficiat din plin. Astfel se explica prestigiul enorm de care s-a bucurat profesorul ieșean in timpul vieții, precum si influenta durabila a operei sale asupra dreptului civil roman.Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri