1613647877BGJYKP.png

Cod: 13001

ISBN: 978-606-39-0777-7

Editura:

Data aparitiei: 2021

Colectia:

Pagini: 616

Disponibilitate: in stoc

Parchetul European. Reglementare. Controverse. Explicatii

Autor:

Lucrarea Parchetul European. Reglementare. Controverse. Explicații trateaza in mod structurat, coroborat și aplicat prevederile reglementarilor europene in materie, impreuna cu dispozițiile corespondente din Codul de procedura penala, relevand astfel chintesența imbinarii acestora in procesul penal roman, printr-o abordare teoretica, orientata mereu spre practica. Pentru a facilita ințelegerea problemelor tratate, cartea conține, dincolo de analiza dispozițiilor europene, comparații și corelații intre instituțiile corespondente din dreptul roman și studiaza aplicabilitatea concreta in dreptul intern a modalitații de lucru a Parchetului European (EPPO). Originalitatea lucrarii reiese și din structura inedita in acest context, tributara delimitarii parte generala-parte speciala, delimitare care insa nu se regasește in prevederile europene analizate.

 

Utilitatea demersului științific privind nou creata instituție europeana nu se limiteaza la granițele autohtone, intrucat fiecare capitol pornește de la explicații referitoare la reglementarea europeana sau la situații juridice prevazute exhaustiv de normele europene, valide indiferent de legislația naționala aplicabila. Totodata, sunt propuse abordari integrate la nivel european ale unor instituții de procedura penala in vederea indeplinirii efective a scopului pentru care EPPO a fost inființat.

 

In fine, cartea de fața este destinata profesioniștilor angrenați in procedurile EPPO, prin faptul ca pune in discuție o serie de intrebari de o insemnatate deosebita, pornind de la probleme teoretice, privind eficiența Parchetului European in atingerea scopului sau declarat, și ajungand la aspecte practice, precum natura termenelor prevazute in Regulamentul EPPO, gestionarea cazurilor prin intermediul Case Management System sau rezolvarea incompatibilitaților dintre legislația europeana și reglementarile naționale.

Autorii

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum