1429696911mLHbS.jpg

Cod: 9084

ISBN: 978-606-673-581-0

Editura:

Data aparitiei: 2015

Colectia:

Pagini: 248

Disponibilitate: rezervare

Propedeutica in dreptul societatii informationale

Autor:

Perspectiva integrala pe care ne-o ofera acest demers științific este de interes maxim atat pentru specialiștii in drept, cat și pentru cetațenii care vor sa cunoasca paradigma societații viitorului.

Lucrarea Propedeutica in dreptul societatii informationale conține o parte din monografia „Protecția informațiilor – de la concept la implementare”, publicata in anul 2005, revizuita și completata.

Analiza poliscopica a informației, ca produs cheie al societații informaționale, ne ofera posibilitatea de a predictibiliza tehnologia informaționala ca baza a unei tehnologii intelectuale, in care cunoașterea teoretica și noile tehnologii informaționale sunt hotaratoare pentru dezvoltarea societații.

Monografia de fața dorește sa descopere și sa identifice problemele socio-economice și politice majore, determinate de tranziția catre societatea informaționala.

Soluționarea acestor probleme nu se poate realiza decat printr-un dialog larg intre autoritațile guvernamentale, reprezentanții mediului de afaceri, ai mediului academic și ai societații civile. Guvernul și instituțiile sale au rolul de a stimula, conduce și controla procesul de tranziție catre societatea informaționala, prin programe de acțiune concrete și prin inițierea unui cadru de reglementari specifice.

Prin noul sistem legislativ, norme, standarde și reglementari care vor fi elaborate pentru noua societate informaționala, trebuie asigurate regulile etice de munca și de trai pentru acest tip de societate, precum și protecția vieții private și a datelor personale, confidențialitatea tranzacțiilor, protecția consumatorului etc.

Toate cele de mai sus ne indreptațesc sa afirmam ca asistam in prezent la configurarea unei materii de studiu in domeniul dreptului, pe care, in aceasta faza incoativa, am numit-o „Propedeutica in dreptul societații informaționale”.

In viitor vom studia cu siguranța dreptul societații informaționale ca materie distincta, de sine statatoare, care migreaza intre cele doua mari ramuri ale dreptului, și anume public și privat.

Respectarea diplonomiei normei juridice care va reglementa raporturile și relațiile dintre guvern și cetațean in viitoarea societate informaționala va fi cheia succesului acestei societați.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum