1276688813DrDKi.jpg

Cod: 3607

ISBN: 978-973-127-357-0

Editura:

Data aparitiei: 2010

Colectia:

Pagini: 254

Disponibilitate: in stoc

Relevanta penala a plangerii prealabile

Autor:

,,(…) Pe baza unei documentari temeinice, a unei capacitati remarcabile de analiza a fenomenelor juridice, autoarea a reusit sa sintetizeze aspectele fundamentale ale temei abordate si sa prezinte o lucrare valoroasa, cu multiple idei noi, care constituie contributii personale la cunoasterea mai profunda a domeniului cercetat.

Dupa o analiza substantiala a conceptului si a multiplelor implicatii ale plangerii prealabile, autoarea examineaza pe larg natura juridica a plangerii prealabile, subliniind dublul caracter al acestei plangeri. Interesante si valoroase sunt si explicatiile autoarei asupra caracterului plangerii prealabile (caracterul obligatoriu, personal, indivizibil si netransmisibil) ca si asupra limitelor in care poate fi folosita plangerea prealabila.

Trecand la o cercetare aprofundata a relevantei penale a plangerii prealabile, autoarea examineaza pe larg, rolul plangerii prealabile ca temei al raspunderii penale, precum si solutiile care se impun in cazul cand lipseste plangerea prealabila, ori cand are loc retragerea plangerii sau impacarea partilor.

Deosebit de interesante si temeinic documentate sunt si reflectiile cu caracter istoric si de drept comparat ale autoarei. De asemenea, sunt valoroase si datele din vechiul drept romanesc (…)."
  Prof. univ. dr. George Antoniu, Director stiintific onorific al Institutului de Cercetari Juridice
"Acad. Andrei Radulescu" din cadrul Academiei Romane

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri