16262613653F7H75.png

Cod: 13388

ISBN: 2668-569802101

Editura:

Data aparitiei: 2021

Colectia:

Pagini: 340

Disponibilitate: in stoc

Revista de Dreptul Familiei. Supliment/2021

Autor:

Zilele trecute am participat la întâlnirea de 10 ani de la absolvirea Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a promoției 2011. A fost emoționant să citim fericirea pe chipul absolvenților atunci când spuneau că sunt căsătoriți și au unul sau doi copii. Evenimentul a fost un bun prilej pentru a ne aduce aminte că împlinirea nu vine doar din cariera profesională, ci și din relațiile de familie întemeiate pe iubire, afecțiune, respect, apreciere. Un cuplu ne-a impresionat în mod deosebit. La strigarea catalogului, un fost absolvent s-a ridicat, ținând strâns în brațe un copilaș, și a declarat că a adus cu el și soția sa dovada iubirii lor. Copilul, un dar minunat, o binecuvântare.

 

***

 

Unii copii se bucură de confortul familiei în care părinții își exercită îndatoririle față de ei cu multă dragoste și responsabilitate. Alți copii sunt privați de acest confort, de regulă, atunci când constituie obiectul unei dispute între părinții aflați în conflict. Uneori, ambițiile părinților și/sau resentimentele lor îi pot orbi, astfel încât să nu mai poată distinge interesul superior al copilului lor. Atunci, judecătorul este cel care are sarcina de a-l proteja pe copil, tranșând diferendul dintre părinți, pe baza interesului superior al acestuia.

Dar ce este interesul superior al copilului, cum îl identificăm și cum îl aplicăm în situații concrete? La aceste întrebări au răspuns autorii – reputați cercetători și profesioniști în aria de Dreptul familiei – acestui volum, care reunește lucrările susținute la Secțiunea de Dreptul familiei a Conferinței Internaționale Bienale – ediția a XIII-a, 6-7 noiembrie 2020, organizată de Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Sperăm ca toți cei interesați – practicieni și teoreticieni, deopotrivă – să pătrundă în tainele interesului superior al copilului vor găsi aici câteva dintre răspunsurile pe care le caută. Doar câteva răspunsuri, pentru că tema, fiind vastă, nu a putut fi tratată exhaustiv.

Mulțumirile și aprecierile noastre se îndreaptă către cei care au făcut posibilă apariția acestui volum: către fiecare autor în parte, pentru contribuție și dăruire; către redactori, pentru îndelungă răbdare; către corectori, pentru atenția și grija cu care au privit și citit fiecare text; către editură, pentru interesul manifestat pentru publicare; către decanul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, pentru susținere și încurajare; către Dumnezeu, pentru toți cei amintiți mai sus, oameni pasionați de drept și cu darul scrisului, și pentru oportunitatea de a coordona împreună volumul de față.

 

Coordonatoarele,

Conf. univ. dr. Adina R. MOTICA

Conf. univ. dr. Lavinia TEC

 

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum