1600424095FG55F9.png

Cod: 12694

ISBN: 978-606-39-0709-8

Editura:

Data aparitiei: 2020

Colectia:

Pagini: 342

Disponibilitate: in stoc

Succesiuni internationale. Editia a II-a, revazuta si adaugita

Autor:

Regulamentul (UE) nr. 650/2012, aplicat de la 17 august 2015, a revoluționat domeniul succesiunilor cu element de extraneitate. Volumul de față explică, din punct de vedere teoretic și practic, noua reglementare și oferă soluții practice pentru depășirea problemelor ridicate de un text nou. Problematica succesiunilor internaționale este abordată logic, de la momentul redactării testamentului, până la cel al execuțiunii succesorale, fiind indicate atât normele naționale și europene în materie, cât și tratatele bi- și multilaterale aplicabile în domeniu. Volumul face o introducere în practica planificării succesorale, necesară astăzi tuturor celor care doresc ca afacerile sau patrimoniul lor să fie transmise noilor generații în condiții de deplină siguranță juridică și întocmai cu voința lor.

Ediția a doua a fost actualizată și completată cu regulile desprinse din primele hotărâri ale CJUE în această materie, precum și cu un număr mare de hotărâri din jurisprudența românească, arătând comentat modul în care instanțele naționale au început aplicarea Regulamentului.

Dr. Ioan-Luca Vlad este avocat în Baroul București, specializat în domeniul dreptului internațional privat al familiei, succesiunilor și stării civile, dar și în probleme de multiplă cetățenie. Autorul este solicitat să ofere rapoarte privind conținutul dreptului străin din baza internațională de date pe care și-a constituit-o. Este membru al Consiliului Regal și membru de onoare al Asociației Naționale a Funcționarilor de Stare Civilă din România.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri