Conferința națională „Data Protection – Soluții și responsabilități”, Ediția a IX-a. Online

Picture 14 decembrie 2020 | 69 accesari

Grupul editorial Universul Juridic și Revista Română pentru Protecția și Securitatea Datelor cu Caracter Personal (RRPSDCP) organizează, în perioada 14 -15 decembrie 2020, Conferința națională „Data Protection – Soluții și responsabilități”, Ediția a IX-a, eveniment ce va fi transmis LIVE pe Portalul Universul Juridic, într-un format care va conține două secțiuni, după cum urmează:

 

  • SECȚIUNEA I: (14 decembrie 2020 – orele 16:00 – 21:00)
  • SECȚIUNEA A II-A: (15 decembrie 2020 – orele 16:00 – 21:00)

 

Evenimentul va aduce în fața dumneavoastră juriști și specialiști consacrați în acest domeniu, care, într-un cadru adecvat, să ofere participanților posibilitatea de a înțelege modul în care prevederile Regulamentului General privind Protecția Datelor trebuie aplicate concret prelucrărilor de date din cadrul entităților publice și din mediul privat, vizate de vulnerabilități în ceea ce privește implementarea obligațiilor impuse de GDPR.

Astfel, ne propunem organizarea unui parcurs al evenimentului care să conțină abordări ce pornesc de la simplu către complex, de la conceptele și principiile generale către elementele specifice aplicabile domeniilor de interes, în care fiecare participant să poată găsi soluțiile și răspunsurile atât de necesare conformării la cerințele Regulamentului GDPR în activitatea proprie.

 

Evenimentul este în curs de acreditare INPPA

„Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.”.

Printre temele abordate în sesiunile conferinței:

 

  • Rolul și competențele Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
  • Respectarea obligației de transparență în prelucrarea datelor cu caracter personal
  • Legalitatea transferului de date cu caracter personal
  • Rolul și activitatea responsabilului cu protecția datelor, în cadrul operatorului
  • Limitele prelucrării datelor cu caracter personal
  • Prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul relațiilor de muncă
  • Respectarea drepturilor persoanelor vizate
  • Protecția datelor cu caracter personal – proces continuu în activitatea operatorilor și a persoanelor împuternicite
  • Evaluarea impactului asupra protecției datelor cu caracter personal
  • Respectarea GDPR în contextul prelucrării datelor financiar-bancare
  • Tratarea încălcărilor de securitate a datelor cu caracter personal
  • Proceduri specifice autorităților și organismelor publice

 

Speakeri și teme (în curs de confirmare):

  • Prof. univ. dr. Alina BÂRGĂOANU, Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice – SNSPA; Expert în cadrul grupului la nivel înalt pentru combaterea știrilor false (Comisia Europeană), Președinte al Consiliului de Administrație al Institutului European din România
  • Cătălin GIULESCU, specialist în protecția datelor cu caracter personal
  • Conf. univ. dr., av. Ciprian PĂUN, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca
  • Av. Raul-Felix HODOȘ, lector la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș
  • Conf. univ. dr. Nicolae PLOEȘTEANU, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, directorul Centrului de Studii pentru Protecția Datelor
  • Asist. univ. Silviu-Dorin ȘCHIOPU, Facultatea de Drept, Universitatea „Transilvania” din Brașov
  • Marius DUMITRESCU, data Management and Compliance Solutions Specialist – NeoPrivacy Romania
  • Lect. univ. dr. Vasile – Adrian CĂMĂRĂȘAN, CIPP/E, Universitatea Babeș Bolyai Cluj Napoca, Facultatea de Istorie și Filosofie, Departamentul de Studii Internaționale și Istorie Contemporană
  • Avocat Raluca COMĂNESCU, senior partner SCA Grecu și Asociații
  • Ionuț SAVU, șeful Oficiului Responsabilului cu Protecția Datelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne

Taxa de participare este de 300 lei + TVA/ persoană  și include următoarele beneficii:

 

– Acces la vizionarea conferinței video live la calitate 4k

– Acces la înregistrarea video la 3 zile după data evenimentului (o puteți accesa din link-ul primit pe mail)

– Speakeri de calitate, profesori universitari, experți în domeniu

– 20% reducere la următoarele conferințe

– 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele:

Peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie.

Accesul la conferință se face online, pe bază de utilizator și parolă.

Detaliile privind modalitatea de acces la conferința video vă sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după înscrierea dvs. prin completarea formularului de mai jos.

Conferința video va fi transmisă LIVE la data și ora afișate. De asemenea, înregistrarea VIDEO a conferinței vă va fi pusă la dispoziție în cel mai scurt timp după finalizarea transmisiei LIVE.

Atât transmisia LIVE, cât și înregistrarea VIDEO sunt disponibile doar pe bază de utilizator și parolă pentru persoanele care s-au înscris cu succes prin formularul evenimentului și care au achitat contravaloarea accesului.

Vizualizarea și accesarea transmisiei LIVE și a înregistrării se fac doar pe Portalul Universul Juridic. Aveți nevoie doar de o conexiune la internet și nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale în afară de autentificarea cu utilizator și parolă pe www.universuljuridic.ro


Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555 conferintele@universuljuridic.ro

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

 

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM