Conferința națională „Data Protection – Soluții și responsabilități”, Ediția a X-a

Picture 21 septembrie 2021 | 128 accesari

Urmare a succesului de care s-a bucurat seria de evenimente dedicată protecției datelor desfășurată în ultimii trei ani, Grupul editorial Universul Juridic și Revista Română pentru Protecţia și Securitatea Datelor cu Caracter Personal (RRPSDCP) organizează, în perioada 21-22 septembrie 2021, cea de-a X-a ediție a Conferinței naționale „Data Protection – Soluții și responsabilități”, care va avea loc în format fizic, Sala Senatului, Universitatea „Titu Maiorescu”, Clădirea Rectorat, str. Dâmbovnicului, nr. 22, et 5. Conferința se va desfășura între orele:

21 septembrie: 12.00 -17.30
22 septembrie: 9.00 -14.30

Pe parcursul a două zile, Conferința națională „Data Protection – Soluții și responsabilități” va oferi o platformă atât pentru mediul academic, juriști, specialiști și profesioniști consacrați, cu experiență în materia protecției datelor, cât și pentru reprezentanții autorității de supraveghere și operatorilor din România pentru prezentarea unor concepte, dezbatere de idei și opinii, studii și abordări juridice în domeniul reglementat de GDPR și legislația privind prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal.
Vor fi abordate din perspective multiple o largă paletă de subiecte referitoare la protecția datelor cu caracter personal și la modul în care aceasta se realizează în concret, aspecte de interes, strategii și măsuri de asigurare a conformității operațiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal care și-au dovedit eficiența în practică.

Evenimentul va fi moderat de dr. Doru Dorobanțu, lector asociat, Universitatea Politehnică din București, și va fi transmis LIVE pe Portalul Universul Juridic.

Comitetul științific al conferinței:
• Conf. univ. dr. av. Ciprian PĂUN – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca;
• Prof. univ. dr. Alina BÂRGĂOANU – Școala Națională de Științe Politice și Administrative;
• Conf. univ. dr. Nicolae PLOEȘTEANU – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu-Mureș;
• Conf. univ. dr. Maria DUMITRU – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava;
• Conf. univ. dr. av. Raul-Felix HODOȘ – Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Comitetul de organizare:
• Lect. asoc. dr. Doru Dorobanțu – Universitatea Politehnică din București;
• Asist. univ. drd. Silviu Dorin ȘCHIOPU - Universitatea „Transilvania” din Brașov;
Nicolae Cîrstea – Președintele Grupului Editorial Universul Juridic.

Parteneri:

•Universitatea Titu Maiorescu
• UNIQA Asigurări S.A.
• ARGO SECURITY
•Alpha Bank
•WOLTERS KLUWER România
•Tudor. Personal Tailor

Acreditare INPPA

„Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.”.

 Acreditare INPPI 4 puncte de pregătire profesională

„Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților și practicienilor în insolvență. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPI”.

Speakeri confirmați și teme:

21 septembrie 2021 – 12,00 -17,30

1. Cuvânt de deschidere Conferință: conducere Universitatea Titu Maiorescu

2. Conf. univ. dr. Ciprian PĂUN – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, director, Revista Română pentru Protecția și Securitatea Datelor cu Caracter Personal – Jurisprudența Europeană și bunele practici europene, izvor de drept pentru o doctrină a „privacy” law

3. Ionuț SAVU – șeful Oficiului Responsabilului cu Protecția Datelor Personale, Ministerul Afacerilor Interne – Legalitatea prelucrărilor: Atribuție legală și interes public, între teorie și realitate

4. Conf. univ. dr. Nicolae PLOEȘTEANU – Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” Târgu-Mureș, director, Centrul de Studii pentru Protecția Datelor – Aspecte controversate privind sfera materială de aplicare a Regulamentului General privind Protecția Datelor

5. Camelia VÂLCU și Emilia DATCU, reprezentanți, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P.)

6. Bogdan MANOLEA – Asociația pentru Tehnologie și Internet (APTI) – Prelucrarea datelor personale pentru newsletter – între teorie și practică

7. Daniela CIREAȘĂ – vicepreședinte, Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD), președinte, sucursala Brăila a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, Impactul Regulamentului European nr. 679/2016 asupra activității operatorilor de date personale din România la 3 ani și jumătate de la punerea în aplicare

8. Asist. univ. drd. Silviu Dorin ȘCHIOPU – Universitatea „Transilvania” din Brașov – Despre legalitatea prelucrării prin consultare în cursul stării de alertă a unor date sensibile de către unitățile de alimentație publică

9. Bogdan PANAIT – fondator, LEXDATA, managing partner, PRESCURE, PANAIT ȘI ASOCIAȚII – Prelucrarea datelor personale în cadrul sistemului educational actual

10. dr. Ionița COCHINȚU - Prelucrarea datelor cu caracter personal în contextul legislației privind circulaţia pe drumurile publice, cu referire expresă la permisul de conducere. Repere legislative și abordări jurisprudențiale

22 septembrie 2021 – 09,00-14,30

1. Mirela POPA - DPO, UNIQA Asigurări, Alin DINU – manager Departament Conformitate, UNIQA Asigurări – Protecția datelor și industria asigurărilor

2. Conf. univ. dr., av. Raul-Felix HODOȘ – Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, redactor-șef Revista Română pentru Protecția și Securitatea Datelor cu Caracter Personal – Argumente pentru o profesionalizare reală a responsabililor cu protecția datelor

3. Lect. univ. dr. Adrian Vasile CĂMĂRĂȘAN – CIPP/E, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie și Filosofie, Departamentul de Studii Internaționale și Istorie Contemporană – Operator vs Împuternicit: roluri în prelucrarea datelor cu caracter personal

4. Av. Maria MAXIM – director juridic și conformitate, Lidl România – Evaluarea de impact asupra protecției datelor – aspecte de ordin practic

5. Marius DUMITRESCU – președinte, ASCPD, Data Management and Compliance Solutions Specialist, NeoPrivacy România – Sunt pregătite spitalele din România să implementeze directiva NIS și Regulamentul European pentru protecția datelor?

6. Conf. univ. dr. av. Maria DUMITRU-NICA – Baroul Iași, practician în insolvență – Interferențe între protecția datelor și inteligența artificială

7. Liviu BĂLTOI – Data Protection, Privacy and Cyber Security Consultant, fondator, Base64 CyberShield, membru, The Open Web Application Security Project® – OWASP – Serial Entrepreneur – Datele Biometrice. Cea mai „sigură” metodă de autentificare?

8. Av. Elena GRECU, managing Partner, SCA Grecu și Asociații, Av. Alexandru TEODORESCU, partner, SCA Grecu și Asociații – Relația dintre operatori și persoanele împuternicite în lumina Ghidului EDPB

9. Prof. univ. dr. Alina BÂRGĂOANU Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) - Îmblânzirea giganților digitali – problemă globală, soluții locale

*Conferința va putea fi urmărită și în format fizic, din sala în care se va desfășura. Se va permite accesul în sală pentru un număr limitat de participanți respectând prevederile legale și numărul de participanți permis. Pentru participarea în sală se va achita o taxă în plus de 150 lei + tva, care va include mapa conferinței și masa de prânz. 

*Atenție!! Criteriul de rezervare va fi în ordinea înscrierilor.

Pentru mai multe detalii accesati: https://www.universuljuridic.ro/conferinta-nationala-data-protection-solutii-si-responsabilitati-editia-a-x-a/

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg