(Despre) Ingeri

Picture 03 iunie 2011 | 2784 accesari

Untitled Document

Parafrazez, aşadar, titlul celebrului roman al şi mai celebrului său autor. Un titlu genial; simplu şi complex în acelaşi timp, care oferă atât de multe perspective…

Nu am citit romanul! Dacă mă dezamăgeşte? Dacă nu se ridică la înălţimea titlului său? La fel am păţit şi cu nu mai puţin celebrul De ce iubim femeile.

Am curaj fiind sincer sau, dimpotrivă, ar trebui să fiu un impostor şi să mă reped în bibliotecă (sunt în posesia lui!), să-l devorez şi să fac apologia unui roman genial doar pentru a fi de bon ton, pentru a da bine la public pentru că, nu-i aşa, cum aş putea să spun ceea ce spun?

Prefer să-mi imaginez, prefer să citesc romanul în fiecare zi din viaţă, prefer să descopăr personajele lui în oamenii de lângă mine sau de pretutindeni. Prefer să citesc printre rânduri, prefer să răsfoiesc situaţii, împrejurări, întâmplări angelice.

Mă simt împlinit aşa. Simt că citesc ceva profund. Simt că trăiesc. Simt că sunt EU.

Ce aş scrie eu despre îngeri?

„ Mulţumesc, domnule Pleşu!”

Nicolae Cîrstea

 

Nicolae Cîrstea este fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND, acum şi al ujmag.ro.

A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.

Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost agent de distribuţie al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.

În prezent este director general al acestor companii.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM