Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Picture 08 octombrie 2020 | 742 accesari

Grupul editorial Universul Juridic, Asociația Română a Băncilor, Asociația Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din România, Centrul pentru Dreptul Afacerilor din cadrul Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara, împreună cu partenerii săi, CEC BANK, TRANSFOND, Casa de Avocatură Peli Partners, Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB) și Termene.ro organizează cea de-a doua ediție a Forumului Național de Drept Bancar, prima ediție în versiune online a acestui eveniment important.

 

Cea de-a doua ediție a FORUMULUI NAȚIONAL DE DREPT BANCAR urmează a se desfășura pe 8 octombrie 2020, începând cu ora 17:00, în contextul neprevăzut și incert al prelungirii stării de alertă instituite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus (COVID-19).

 

Evenimentul va fi transmis la standarde profesionale de calitate, pe durata a circa 3 ore, cu acces liber, pe portalul www.universuljuridic.ro, pe pagina Facebook dedicată și pe platforma Youtube.

 

Forumul va fi moderat de dl prof. univ. dr., av. Lucian Bercea, Decanul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoaraun important specialist în domeniul Dreptului Bancar.

 

Un mesaj dedicat FORUMULUI NAȚIONAL DE DREPT BANCAR va fi transmis în cadrul evenimentului din partea Guvernatorul Băncii Naționale a României, dl Mugur Isărescu.

 

Forumul se va desfășura în contextul particular în care funcționează actualmente sistemul bancar național. Pe fondul crizei sanitare care continuă, vorbim despre o scădere a valorii de piață a băncilor comerciale, a profitabilității, a volumului activelor și despre diminuarea valorii portofoliilor de titluri de stat deținute de băncile comerciale.

Nu în ultimul rând, se poate vorbi despre o digitalizare intensivă a sectorului, cu riscuri sporite de atacuri cibernetice și o mai mare dependență de furnizorii de servicii conexe, despre noi norme și reglementări, despre înăsprirea condițiilor de creditare generate de influența actelor normative aprobate în pandemie cu privire la sectorul financiar.

Forumul își propune să evidențieze, cu ajutorul unor specialiști cu recunoaștere profesională certă, care sunt principalele probleme juridice cu care se confruntă sistemul bancar la nivel european, regional și local, ce noutăți și neclarități au apărut, care sunt propunerile și căile de urmat pentru o traversare cât mai lină a crizei.

 

AGENDA EVENIMENTULUI

 

Alexandru Păunescu, director juridic BNR, președintele Colegiului de Coordonare al CSALB  – „Avantajele metodelor SAL, din experiența primilor 5 ani de conciliere între bănci și consumatori”

Florin Dănescu, Președintele Executiv al Asociației Române a Băncilor – „Despre riscurile schimbărilor legislative asupra sistemului bancar”

prof. univ. dr. Marieta Avram, Founding Lawyer, Cabinet Marieta Avram – "Un nou virus în procedura executării silite a contractelor de credit: înscrierea în RNPM."

 Conf. univ. dr. Radu Rizoiu, Avocat Partener, Rizoiu & Poenaru - „Câte reguli trebuie să respecte băncile? Despre (de)reglementarea sectorului bancar”

Mihai Tiberiu Selegean, Director General Adjunct Juridic și Administrativ în cadrul BRD Grope Societe Generale  – „Automatizare si digitalizare in gestiunea litigiilor

Carmen Peli, Avocat Partener, Peli Partners – „Un pilon pe patul lui Procust?” (despre presiunile juridice la care sistemul bancar este supus în această perioadă)

Cătălin Georgescu, Managing Associate, Țuca Zbârcea & Asociații - „Perspectiva dispariției ratelor de referință interbancare și efectele asupra contractelor de finanțare” 

Adrian Ispas, Legal Manager, BNP Paribas Personal Finance SA Paris, Sucursala Bucuresti, vicepreședinte ACJSFB

 -  „Impactul Legii nr. 196/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 297/2018 privind Registrul Național de Publicitate Mobiliară”

 

Prof. univ. dr. Lucian Bercea – Decanul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara - „The world is not enough. Dezvoltări recente ale jurisprudenței CJUE în materia creditelor acordate consumatorilor”

 


Transmisiunea live va fi accesibilă fără restricții, fiind asigurată, în condiții tehnice profesionale, de portalul www.universuljuridic.ro și de pagina Facebook dedicată acestuia


Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555

conferintele@universuljuridic.ro

 

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM