1545289664NHBYDD.jpg

Cod: 11489

ISBN: 978-606-39-0384-7

Editura:

Data aparitiei: 2018

Colectia:

Pagini: 296

Disponibilitate: in stoc

Agenda avocatului 2019

Autor:

Agenda este impartita astfel:
1. Jurnal de Instanta
2. Calendar 2019
3. Termene de judecata 2020
4. Zile de sarbatori legale 2019
5. Obligatii profesionale periodice
6. Informatii relevante

1. JURNALUL DE INSTANȚA
Jurnalul de Instanța este expresia scriptica a activitații practice intreprinse de avocat. Nascut din dorința de a aduna intr-un cadru unitar toate notele și consemnarile volante, Jurnalul raspunde atat unui imperativ circumscris dezvoltarii profesionale, cat și placutei nostalgii aduse de rememorarea experiențelor noastre. Fiind unul dintre pilonii pe care se sprijina Agenda Avocatului, Jurnalul de Instanța iși propune sa revoluționeze nu doar piața editoriala, ci in special modul de organizare practica a avocatului litigant. Este, in alte cuvinte, una dintre principalele resurse ale succesului.

Recomandari privind utilizarea
1. Prima pagina a fiecarei file este menita sa inglobeze termenele de judecata acordate intr-o cauza determinata, precum și observațiile avocatului (i) inainte de termen, (ii) in timpul ședinței de judecata și (iii) dupa termen.
2. Pagina secunda a fiecarei file este destinata creionarii pledoariei finale, cu o forma tripartita: petitul, principalele argumente și concluziile. Sunt evidențiate, deopotriva, cheltuielile de judecata, data pronunțarii soluției și consemnarea succinta a acesteia. Introspecția este provocata prin secțiunea finala in care vor fi notate, in legatura cu expunerea pledoariei și dezbaterile finale: (i) aspectele pozitive, (ii) aspectele critice și (iii) sugestiile formulate in scopul imbunatațirii prestațiilor viitoare.
3. Citatele unice pentru fiecare pagina au fost atent culese pentru a oferi inspirație cotidiana și recomandari exprimate de unele dintre cele mai autorizate voci ale universului juridic, in general, și ale constelației avocațiale, in special.
4. Dupa implinirea unor intervale temporale determinate – spre exemplu, trimestrial, semestrial sau anual –, recomandam parcurgerea și analiza filelor completate, atat sub aspect statistic, cat mai ales din prisma dezvoltarii abilitaților profesionale. In timp, Jurnalul de Instanța va deveni o oglinda fidela a observațiilor și evoluției avocatului.
5. Intr-o structura ce va fi disponibila in urmatoarele ediții, dupa epuizarea filelor, un nou set al Jurnalului de Instanța va putea fi achiziționat și incorporat in Agenda Avocatului.

Aveți sugestii? Aveți atenția noastra.
Cunoscand faptul ca activitatea avocațiala raspunde constant unor provocari dintre cele mai diverse, vor fi apreciate in mod deosebit recomandarile și sugestiile pe care utilizatorii le vor trimite la adresa de corespondența electronica redactie@universuljuridic.ro. Acestea vor fi analizate și, dupa caz, pot constitui temeiuri ale unor ediții viitoare imbunatațite. La fel ca fiecare avocat in parte, Jurnalul de Instanța și Agenda Avocatului iși gasesc sensul in permanenta cautare și implementare a celor mai bune versiuni.

2. CALENDAR 2019
- spațiu generos pentru a nota termenele de judecata și intalnirile zilnice
- separarea clara a celor trei perioade diurne: dimineața, dupa-amiaza, seara
- marcarea corespunzatoare a vacantei judecatoresti
- pentru fiecare saptamana, doua secțiuni dedicate sarcinilor prioritizate:

3. TERMENE DE JUDECATA 2020
Pagina dedicata la finalul calendarului pentru notarea termenelor de judecata acordate la inceputul anului viitor.

4. ZILE DE SARBATORI LEGALE 2019
Pagina dedicata exclusiv enumerarii sarbatorilor legale in care activitatea instanțelor este suspendata, pentru a facilita organizarea activitaților personale.

5. OBLIGATII PROFESIONALE PERIODICE
O fila cuprinzand obligațiile profesionale periodice incluzand polița de asigurare profesionala, taxele datorate UNBR și Baroului, precum și douasprezece secțiuni pentru consemnarea veniturilor lunare necesare pentru calcularea contribuției la Casa de Asigurari a Avocaților, cu referințe privind cota datorata și plafonul incident.

6. INFORMATII RELEVANTE
Date relevante (adrese, numere de telefon, numere de fax, program de lucru) despre instanțe, parchete, administratii financiare, inspectorate de politie, oficii ale registrelor comertului, precum si ale altor institutii si autoritati publice, conturi ale trezoreriilor din tara, taxe judiciare de timbru.

II. Calendarul Universul Juridic 2019
Conceput drept un complement ideal al Agendei Avocatului, Calendarul Universul Juridic reprezinta un veritabil caleidoscop al activitatilor juridice. Imaginile sugestive si citatele relevante oglindesc cateva dintre proiectele Universului Juridic, transformand consultarea datelor calendaristice intr-un prilej de raportare la o maxima deja consacrata: Nihil sine iure.

Agenda avocatului 2019 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri