12526891214O0Er.jpg

Cod: 2688

ISBN: 978-973-127-203-0

Editura:

Data aparitiei: 2009

Colectia:

Pagini: 656

Disponibilitate: in stoc

Executarea silita in procesul civil. Editia a III-a revazuta si adaugita

Autor:

Dreptul de acces la justitie ar fi iluzoriu si lipsit de eficienta practica daca ordinea juridica interna a statului, care respecta preeminenta dreptului, ar permite ca o hotarare judecatoreasca definitiva si obligatorie sau alt inscris ce constituie titlu executoriu sa ramana neexecutate in detrimentul unei parti.
Tocmai de aceea, statul, in calitate de depozitar al fortei publice, este chemat sa manifeste un comportament diligent si sa-l asiste pe creditor in executarea hotararii care ii este favorabila.
Asadar, dreptul la executarea unei hotarari judecatoresti este unul dintre aspectele dreptului de acces la justitie si reclama, prin chiar natura sa, o reglementare din partea statului. Monografia de fata, consacrata executarii silite in procesul civil, reprezinta o sinteza a doctrinei si jurisprudentei in materie, in care sunt valorificate ultimele dispozitii legale, cele mai noi solutii din jurisprudenta si, nu in ultimul rand, aspectele europene ale acestei proceduri, inclusiv consecintele ce se rasfrang asupra statului national ca urmare a nerespectarii unui titlu executoriu. Problemele teoretice abordate au fost ilustrate cu solutii din practica instantelor judecatoresti atat din Bucuresti, cat si din tara, lucrarea capatand, astfel, caracter aplicativ.
Chiar daca aprecierile, observatiile, criticile si propunerile din cuprinsul lucrarii nu vor fi acceptate de toata lumea, cu siguranta vor suscita discutii si dezbateri interesante in acest domeniu.   

Executarea silita in procesul civil. Editia a III-a revazuta si adaugita - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri