1580719157YG9CLD.png

Cod: 12332

ISBN: 978-606-39-0595-7

Editura:

Data aparitiei: 2020

Colectia:

Pagini: 424

Disponibilitate: in stoc

Infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice in dreptul penal roman, Editia a II-a, revazuta si adaugita

Autor:

Pe fondul menținerii criminalitații la un nivel destul de ridicat in ceea ce privește domeniul siguranței circulației pe drumurile publice, precum și al necesitații reducerii acestuia, a aparut și cerința promovarii unor lucrari de specialitate care sa abordeze in profunzime acest fenomen.

 

Prezenta lucrare, care vine in completarea primei ediții, intr-o elaborare diferita, se inscrie in categoria celor menționate, aducand multe elemente de noutate in domeniu, printre care menționam: examinarea infracțiunilor prin prisma noilor dispo­ziții ale legii penale romane, prezentarea jurisprudenței relevante de la nivelul unor instanțe de judecata din Romania pentru fiecare infracțiune in parte, menționarea principalelor decizii ale Curții Constituționale cu impact direct asupra normelor juridice examinate, menționarea deciziilor pronunțate de Inalta Curte de Casație și Justiție in temeiul dispozițiilor art. 471-477 C. pr. pen., unele aspecte procesuale și aplicarea legii penale romane in situații tranzitorii.

 

Alte elemente de noutate se refera la examinarea in capitole distincte a doua infracțiuni specifice domeniului, respectiv uciderea din culpa și vatamarea corporala din culpa in cazul accidentelor de circulație, ambele analizate cu trimiteri directe la practica judiciara relevanta.

 

In ceea ce privește jurisprudența la care am facut trimitere, precizam ca ne-am orientat intr-o masura mai mare spre aceea promovata de instanța suprema și curțile de apel, precum și spre cea mai recenta, respectiv de dupa intrarea in vigoare a noului Cod penal.

 

Precizam de asemenea, ca examinarea infracțiunilor a fost realizata intr-o maniera critica, iar acolo unde am considerat necesar, in scopul perfecționarii sistemului legislativ in domeniu, am formulat unele opinii critice care au fost completate de propuneri de lege ferenda corespunzatoare.

 

Spre deosebire de alte publicații, aceasta lucrare se adreseaza unor categorii largi de cititori, incepand cu studenții facultaților de drept, cadrele didactice universitare, practicienii dreptului penal și procesual penal (judecatori, procurori, avocați, ofițeri de poliție judiciara, ofițeri și agenți din cadrul poliției rutiere, consilieri juridici etc.) și continuand cu alte categorii, respectiv a persoanelor fizice care conduc vehicule pe drumurile publice sau a persoanelor juridice care au in proprietate asemenea vehicule, executa activitați de reparații ale acestora sau executa lucrari de intreținere sau construcție pe drumurile publice sau in apropierea acestora.

Infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice in dreptul penal roman, Editia a II-a, revazuta si adaugita - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum