1382596044IC1VI.jpg

Cod: 7649

ISBN: 978-606-673-140-9

Editura:

Data aparitiei: 2013

Colectia:

Pagini: 456

Disponibilitate: in stoc

Pensii publice si pensii private.Reglementari juridice si norme de aplicare

Autor:

Include si:

● Cuvant-inainte: Pensiile in Romania
● Arhitectura sistemului de pensii din Romania
● Schema actelor normative aplicabile in materia pensiilor private (clasificate pe subiecte de interes)

Incercand sa limiteze dezechilibrele din piata muncii si impactul economic si bugetar al tendintelor demografice, Romania a adoptat o serie de reforme care echilibreaza situatiile financiare ale sistemelor de pensii. Trecerea de la sistemele publice la sistemele de pensii private este un exemplu in acest sens.

Prezenta lucrare isi propune sa faciliteze accesul la o cunoastere si la o intelegere mai rapida a textului legislativ aplicabil domeniului pensiilor. Prin urmare, lucrarea este divizata in patru parti, respectiv:

I. Arhitectura sistemului de pensii din Romania
II. Sistemul de pensii publice din Romania
III. Sistemul de pensii private din Romania
IV. Fiscalitatea sistemului de pensii din Romania

Acte normative uzuale, regasite in forma consolidata in prezenta lucrare:
● Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si Normele de aplicare
● Legea nr. 578/2004 privind acordarea unui ajutor lunar pentru sotul supravietuitor si Normele metodologice de aplicare
● Hotararea nr. 233/2011 privind atributiile, organizarea si functionarea caselor de pensii sectoriale
● Statutul Casei Nationale de Pensii Publice
● O.U.G. nr. 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala
● O.U.G. nr. 59/2011 pentru stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor prevazute la art. 1 lit. c)-h) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor
● O.U.G. nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara
● O.U.G. nr. 50/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private
● Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat
● Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative
● Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal si Normele metodologice de aplicare (extras)

Despre colectie

EDITURA UNIVERSUL JURIDIC, lider al pietei de carte juridica din Romania va propune o colectie care sa vina in intampinarea nevoilor dumneavoastra - COLECTIA PRO LEGE - o colectie speciala dedicata legislatiei romane, si nu numai.

Cu un nou design, intr-o noua structura, dedicata sprijinirii activitatii dumneavoastra, in scopul unei bune cunoasteri a legislatiei interne, al clarificarii si elucidarii normelor legislative, Editura va propune in aceasta colectie o serie de lucrari care acopera principalele domenii de interes.

Consideram, asadar, oportun, in contextul legislativ actual, in care noile coduri vor genera o adevarata revolutie a sistemului juridic romanesc, sa venim in sprijinul dumneavoastra cu un proiect nou care sa ofere acces usor la legislatia interna.

Lucrarile noastre ofera informatii privitoare la ultimele modificari legislative, actele normative prin care s-au produs aceste modificari, precum si deciziile relevante al Curtii Constitutionale si recursurile in interesul legii care modifica legislatia. Avand in vedere aparitia pe piata a unor noi acte normative, si ne referim aici la noile coduri - unele neintrate in vigoare, semnalam prezenta unor lucrari comparative: noul cod - vechiul cod, unde sunt prezentate tabele de corespondenta intre articole.

Intelegand nevoia unei priviri globale asupra unui anumit domeniu, am selectat cele mai importante acte normative, pentru a le alatura codurilor, si a veni astfel in sprijinul dumneavoastra cu informatii cat mai complete.

Prin acest nou produs, prin comunitatea celor mai reputati autori angrenati in acest proiect, precum si cu avantajul experientei de peste 10 ani pe aceasta piata juridica, avem incredere ca vom deveni prima dumneavoastra alegere in materie de legislatie!

Pensii publice si pensii private.Reglementari juridice si norme de aplicare - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum