1403082738SrE20.jpg

Cod: 7712

ISBN: 1584-889201401

Editura:

Data aparitiei: 2014

Colectia:

Pagini: 216

Disponibilitate: in stoc

Revista romana de executare silita nr. 1/2014

Autor:

Revista romana de executare silita, revista deja cu traditie (este in anul XI de la aparitie), se prezinta sub o forma noua, deosebit de atragatoare si atent ingrijita de redactori.

Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeasi masura si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.

Este structurata in cinci sectiuni:
1. Doctrina – cuprinzand eseuri despre rolul executorului judecatoresc, despre procedura de executare silita, precum si consideratii despre aplicarea practica a normelor legislative din domeniu.
2. Drept comparat – rubrica ce cuprinde cate un articol care dezbate o problema din practica instantelor judecatoresti straine, articol scris de un jurist strain. Articolele din aceasta sectiune sunt publicate „in oglinda”, in limba romana si in limba franceza.
3. Recursuri in interesul legii – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate in recurs in interesul legii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si dezvaluie cititorilor punctul de vedere al instantei supreme.
5. Hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept
4. Jurisprudenta CEDO – ce cuprinde un scurt rezumat al unei hotarari pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului.
5. Practica judiciara – cuprinzand spete din practica instantelor judecatoresti legate de materia executarii silite, precum cazuri de recuzare a executorilor judecatoresti, de contestatie la executare, de intoarcere a executarii silite etc.

Revista romana de executare silita nr. 1/2014 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri