Georgeta-Bianca Spirchez

Picture

Educație și formare: studii universitare de doctorat, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova (2010-2013); studii universitare de masterat, programul de studii „Dreptul comunitar al afacerilor”, Facultatea de Drept și Sociologie, Universitatea Transilvania din Brașov (2006-2008); studii universitare de licență, Facultatea de Drept și Sociologie, specializarea Drept, Universitatea Transilvania din Brașov (2002-2006).

Experiență profesională: asistent universitar, Facultatea de Drept, Universitatea Transilvania din Brașov (octombrie 2016-prezent); cadru didactic al Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”, facultățile cu profil economic din Brașov (februarie 2011-septembrie 2016); consilier juridic, Camera de Comerț și Industrie Brașov (aprilie 2008-octombrie 2009); expert asimilat magistraților, Institutul Național al Magistraturii (martie 2007-martie 2008); consilier juridic, Primăria Municipiului Brașov – Direcția Juridică și de Administrație Publică Locală, Serviciul Contencios (august 2006 februarie 2007).

Activitate de cercetare științifică: autoare de studii, articole publicate în revistele de specialitate sau în volumele conferințelor internaționale.
Articole (selecție titluri recente): (coautor) Despre contractul de activitate sportivă și ale sale controverse juridice, în Revista Universul Juridic nr. 10/2021; (coautor) Sarcina probei în materia răspunderii juridice a producătorilor de vaccinuri. Câteva repere din jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene, în Revista Universul Juridic nr. 9/2021; (coautor) Drepturile și îndatoririle părinților cu privire la educația copiilor lor. Studiu de caz: școlarizarea la domiciliu din perspectivă internațională, în Revista de Dreptul Familiei nr. 1/2021; (coautor) Unele considerații referitoare la recentele modificări legislative în materia vânzării terenurilor agricole situate în extravilan, prin raportare la exigențele dreptului Uniunii Europene, în Revista Universul Juridic nr. 10/2020; (coautor) Revizuirea hotărârii civile ca urmare a unei soluționări amiabile – inclusiv în ipoteza unei declarații unilaterale – survenite la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Argumente de lege ferenda, în Revista Pandectele Române nr. 3/2020; (coautor) Acțiuni privind filiația față de mamă în ipoteza maternității de surogație. Dezlegări din practica instanțelor din România, în Revista de Dreptul Familiei nr. 1-2/2019.

Carti ale acestui autor

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM