Ticlea Tiberiu

Discipline predate: Drept civil. Teoria generală. Persoanele, Retorică. A obţinut licenţa în drept, în paralel, atât de la Universitatea Paris I Panteon-Sorbona, prin Colegiul juridic franco-român de studii europene, cu specializare în dreptul european, cât şi de la Universitatea Bucureşti – Facultatea de Drept, în anul 2009.

În acelaşi sistem paralel a obţinut, de la cele două universităţi de prestigiu, în anul 2010, diploma de master în drept european şi internaţional al afacerilor, fiind şef de promoţie. În prezent este doctorand al Universităţii Paris I Panteon-Sorbona, titlul tezei fiind: „Les libertés économiques et les droits sociaux dans l’Union européenne” Studii postuniversitare: Institutul Naţional Pentru Perfecţionarea şi Pregătirea Avocaţilor (2011); Institutul Diplomatic Român (2013).

Domenii de competenţă: drept civil, dreptul afacerilor, dreptul muncii, drept administrativ, drept european, protecţia europeană şi internaţională a drepturilor omului Cercetare ştiinţifică: activitatea de cercetare ştiinţifică desfăşurată s-a materializat prin publicarea, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, de cărţi, articole, studii, referate şi comunicări ştiinţifice în reviste de specialitate şi în volume de conferinţă, participarea la conferinţe şi seminarii naţionale şi internaţionale (inclusiv ca expert-persoană resursă).

Experienţa profesională: a început cariera universitară în anul 2009 ca preparator universitar şi a continuat-o până în prezent în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Ecologice din Bucureşti. Din anul 2009 este avocat în cadrul Baroului Bucureşti, obţinând definitivatul în profesie ca şef de promoţie, iar în prezent este avocat coordonator al SCP Ţiclea Ţiclea & Partners – Societate civilă de avocaţi. Limbi străine cunoscute: engleză, franceză, spanielă/castellano, italiană.

Carti ale acestui autor

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg