Predescu Nicoleta Ramona

Picture

Predescu, Nicoleta-Ramona este asistent universitar titular al Facultății de Drept din cadrul Universității Titu Maiorescu din București, unde desfășoară activități de seminar la disciplina Drept civil (teoria generală și persoanele) și Dreptul familiei. Și-a îndreptat activitatea de cercetarea științifică în domeniul dreptului familiei, dreptului civil și dreptului internațional public, dezvoltând cu precădere domeniul reproducerii asistate medical.

Educație și formare: A absolvit Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu din București în anul 2015 și programul de masterat de Drept Medical în cadrul aceleiași facultăți, în anul 2016. A urmat Școala Doctorală a Universității Titu Maiorescu în perioada 2016-2019 și a obținut titlul de doctor în drept cu distincția summa cum laude, teza de doctorat având titlul: Regimul juridic privind reproducerea asistată medical: perspective internaționale, europene și naționale. În perioada 2018-2019 a realizat un stagiu de cercetare la Universitatea Da Coruña din Spania, în cadrul Instituto Universitario de Estudios Europeos „Salvador de Madariaga”.

Experiență profesională: Începând cu anul 2020 și până în prezent este asistent universitar titular în cadrul Facultății de Drept, Universitatea Titu Maiorescu din București și desfășoară seminarii la disciplinele: Drept civil (teoria generală și persoanele) și Dreptul familiei. În cadrul aceleiași facultăți, în perioada 2016-2020 a avut calitatea de asistent universitar doctorand. Din 2017 și până în prezent a adus contribuție la activitatea managerială privind elaborarea, uniformizarea redactării, corelarea termenilor, clarificarea trimiterilor și actualizarea documentării realizate în cadrul Proiectului Național – Enciclopedia Juridică Română (volumele I, II și III).

Activitate de cercetare științifică: coautor al culegerii de Teste grilă pentru examenele de an, licență și admiterea în profesiile juridice, ed. a 7-a, Ed. Hamangiu, București, 2022; coautor al lucrării Enciclopedia Juridică Română vol. I – A-C (2018), domeniul drept medical și Enciclopedia Juridică Română vol. II – D-E și III – F-Î (2022), domeniul drept medical și drept internațional public, publicate la Ed. Academiei Române și Ed. Universul Juridic. Este autor al unor articole publicate în reviste de specialitate și în volumele conferințelor internaționale de drept, în cadrul cărora a abordat teme de cercetare precum: reproducerea asistată medical, surogat, statutul juridic al embrionului uman, demnitatea umană. Dintre aceste publicații menționăm: Soluții legislative și practici judiciare în materia reproducerii asistate medical cu mamă surogat, (2020), în Curierul Judiciar nr. XIX/2020; The right to assisted reproduction under article 8 of the European Convention on Human Rights, (2019), în Analele Universității Titu Maiorescu, nr. XVIII; Demnitatea umană – un drept sau un principiu al drepturilor omului?, (2018), în Volumul Conferinței de Drept, Studii Europene și Relații Internaționale, ed. a 6-a, Ed. Hamangiu.

Carti ale acestui autor

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM