1656680925EKXKSZ.jpg

Cod: CONF00142

ISBN:

Editura:

Data aparitiei: 2022

Colectia:

Disponibilitate: in stoc

Conferința naționala de drept civil. Familia. Dinamica și redimensionare. Ediția a II-a

Vineri, 27 septembrie 2019, Editura Universul Juridic, in parteneriat cu Facultatea de Drept, Universitatea din București, organizeaza Conferința naționala de drept civil. Familia. Dinamica și redimensionare, ediția a II-a.

Conferința va avea loc la Facultatea de Drept, Universitatea din București, Amfiteatrul 2, incepand cu ora 09,00 (inscrierile), Bulevardul Mihail Kogalniceanu 36-46, București.

Organizatorii științifici ai conferinței sunt prof. univ. dr. Calina Jugastru și jud. dr. Ioan Ilieș Neamț.

Vor lua cuvantul (in ordine alfabetica):

- Prof. univ. dr., av. Marieta Avram, Facultatea de Drept,  Universitatea din București - „De la Ana, la Caiafa: Interogații și soluții privind locuința alternanta a minorului” (tema prezentata impreuna cu av. Catalina-Ioana Mocanu)

- Asist. univ. dr., av. Marius Floare, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - „Repere istorice privind situația juridica a femeii in dreptul privat european”

- Conf. univ. dr., av. Oana Ghița, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova - „Opinia copilului și alte probleme de drept, cu privire speciala asupra cazului Sorina”

- Conf. univ. dr., jud. Codruța Hageanu, Facultatea de Drept, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu - „Din nou despre prestația compensatorie și dreptul la despagubiri. Trecut și viitor sau intre sancțiune și recompensa”

- Conf. univ. dr., av. Lucia Irinescu, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași - „Copilul, un dar sau un drept?”

- Av. Bogdan Ionescu, arbitru pe langa Camera de Comerț, Industrie și Agricultura din Arad, arbitru pe langa Camera de Comerț și Industrie Romano-Germana - „Cateva considerații de ordin practic asupra dispozițiilor articolului 485 din Codul civil”

- Lect. univ. dr., av. Diana Ionescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - „Renunțarea la urmarirea penala și munca in folosul comunitații in cazul minorilor. Un test important pentru justiția penala din Romania.”

- Conf. univ. dr., notar public Adina R. Motica, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara - „Familia prin contract” (tema prezentata impreuna cu conf. univ. dr., av. Lavinia Tec, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara)

- Av. Catalina-Ioana Mocanu, Avocat in Baroul București - „De la Ana, la Caiafa: Interogații și soluții privind locuința alternanta a minorului” (tema prezentata impreuna cu prof. univ. dr., av. Marieta Avram)

- Lect. univ. dr. Oana Mihaila, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea - „Parteneriatele inregistrate intre realitate și deziderat legislativ și social”

- Conf. univ. dr. Dan Andrei Popescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - „Regimul matrimonial din perspectiva „celor din afara”. Repere de drept internațional privat ale opozabilitații regimului”

- Jud. dr. Ioan Ilieș Neamț, Tribunalul Maramureș, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - „Executarea silita a dreptului de a avea legaturi personale cu minorul. Iluzie sau realitate?”

- Conf. univ. dr., av. Lavinia Tec, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara - „Familia prin contract”

 

Agenda:

Inregistrarea participanților

Alocuțiuni introductive

Invitat prof. univ. dr. Ioan ChelaruIubirea in casatorie și familie și… in afara ei

Evenimentul de lansare a Revistei de dreptul familiei nr. 1-2/2019

Secțiunea I

- Av. Bogdan Ionescu, arbitru pe langa Camera de Comerț, Industrie și Agricultura din Arad, arbitru pe langa Camera de Comerț și Industrie Romano-Germana – Cateva considerații de ordin practic asupra dispozițiilor articolului 485 din Codul civil

- Jud. dr. Ioan Ilieș Neamț, Tribunalul Maramureș, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Executarea silita a dreptului de a avea legaturi personale cu minorul. Iluzie sau realitate?

Intrebari și raspunsuri

Pauza de cafea

Secțiunea a II-a

- Prof. univ. dr., av. Marieta Avram, Facultatea de Drept, Universitatea din București – „De la Ana, la Caiafa – Interogații și soluții privind locuința alternanta a minorului, tema prezentata impreuna cu av. Catalina-Ioana Mocanu

- Lect. univ. dr., av. Diana Ionescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca –

Renunțarea la urmarirea penala și munca in folosul comunitații in cazul minorilor. Un test important pentru justiția penala din Romania

- Conf. univ. dr., av. Oana Ghita, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova – Opinia copilului și alte probleme de drept, cu privire speciala asupra cazului Sorina

Intrebari și raspunsuri

Pauza de masa

Secțiunea a III-a

- Conf. univ. dr., av. Lucia Irinescu, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Copilul, un dar sau un drept?

- Conf. univ. dr., av.  Lavinia Tec, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara – Familia prin contract

- Conf. univ. dr., jud. Codruta Hageanu, Facultatea de Drept, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu –  Din nou despre prestația compensatorie și dreptul la despagubiri. Trecut și viitor sau intre sancțiune și recompensa

- Asist. univ. dr., av. Marius Floare, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Repere istorice privind situația juridica a femeii in dreptul privat european

Pauza de cafea

 Secțiunea a IV-a

- Conf. univ. dr., notar public Dan Andrei Popescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Regimul matrimonial din perspectiva „celor din afara”. Repere de drept internațional privat ale opozabilitații regimului

- Lect. univ. dr. Oana Mihaila, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea – Parteneriatele inregistrate intre realitate și deziderat legislativ și social

In cadrul conferinței va avea loc evenimentul de lansare a Revistei de Dreptul familiei nr. 1-2/2019

 

 

Acreditare INPPA

Conferința este inclusa in programul de pregatire și perfecționare continua a avocaților. Punctele de pregatire profesionala se vor acorda dupa incheierea conferinței, in baza criteriilor de evaluare INPPA.

Lista privitoare la speakeri, temele acestora și agenda evenimentului se afla in curs de confirmare și actualizare.

 

Taxa de participare este de 200 de lei + TVA și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;
– Participarea la pauza de cafea;
– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioada de 3 luni;
– Un exemplar din Revista de dreptul familiei nr. 1-2/2019.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum