16868173834DQFMG.png

Cod: 15013

ISBN: 2066-6403

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 936

Disponibilitate: in stoc

Text, context și subtext in drept. Conferinta internationala a doctoranzilor in drept - Timișoara 2023

   Conferința internaționala a doctoranzilor in drept, destinata in special doctoranzilor din țarile central și est-europene, aflata, anul acesta, la cea de-a cincisprezecea ediție (30 iunie 2023), constituie o manifestare științifica prin care Facultatea de Drept din cadrul Universitații de Vest din Timișoara, Fundația Universitații de Vest din Timișoara și Centrul European de Studii și Cercetari Juridice Timișoara urmaresc punerea in valoare a rezultatelor cercetarii științifice obținute de doctoranzii in domeniul științelor juridice in perioada studiilor doctorale.

 

   Tineri juriști, proveniți din mediul universitar romanesc și european, dar și din cel profesional (magistrați, avocați, notari publici, consilieri juridici), abordeaza interesante probleme de drept in aproape 70 de studii și articole, fapt care ne intarește convingerea ca organizarea acestei manifestari științifice este o reușita.

 

   Sub titlul Text, context și subtext in drept / Text, context and subtext in law, volumul de fața aduna in paginile sale lucrarile prezentate in cadrul conferinței, in dorința de a consolida dimensiunea europeana a invațamantului doctoral, asigurand circuitul de idei intre participanți și cititori. Cel puțin la fel de importante sunt, insa, legaturile facilitate de aceasta manifestare, care reprezinta un bun prilej de realizare a mobilitaților necesare uniformizarii standardelor aplicabile programelor de studii doctorale in domeniul științelor juridice. Adresam mulțumiri, pe aceasta cale, doctoranzilor participanți la conferința, conducatorilor de doctorat sub indrumarea carora au fost elaborate lucrarile, precum și instituțiilor de invațamant superior și cercetare științifica din Romania și din strainatate de la care provin doctoranzii și care i-au incurajat pe aceștia in demersul lor.

 

   Organizatorii conferinței datoreaza mulțumiri, in egala masura, editorului Universul Juridic, pentru profesionalismul cu care sprijina acest eveniment, precum și pentru efortul constant pe care apariția volumelor anuale ale conferinței internaționale a doctoranzilor il presupune. Contribuțiile sunt publicate in limba romana sau in limba engleza, in ordinea alfabetica a autorilor, pe secțiuni. Ele valorifica legislația și doctrina de pana la 31 martie 2023, cu excepția cazului in care se precizeaza altfel.

 

   Ne exprimam speranța ca urmatoarea ediție a conferinței, inițiata de Școala Doctorala a Facultații de Drept din Timișoara și de centrele de cercetare din cadrul acesteia, va beneficia de o cel puțin la fel de larga prezența naționala și internaționala și lansam, inca de pe acum, invitația de a ne reuni din nou, in 2024, la Timișoara.

 

 

   Prof.univ.dr. Lucian Bercea

   Decanul Facultații de Drept din cadrul Universitații de Vest din Timișoara

 

   Prof.univ.dr. Irina Sferdian

   Directorul Școlii Doctorale a Facultații de Drept din cadrul Universitații de Vest din Timișoara

 

   Prof.univ.dr. Radu I. Motica

   Președintele Consiliului Științific al Centrului European de Studii și Cercetari Juridice Timișoara

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum