174538876825HHFX.jpg

Cod: CONF00299

ISBN:

Editura:

Data aparitiei: 2025

Colectia:

Disponibilitate: in stoc

Conferința Naționala de Dreptul Urbanismului și Amenajarea Teritoriului – ediția a VI-a

TAXE DE PARTICIPARE:  

– PARTICIPA ONLINE: 300 lei + TVA/participant  

– PARTICIPA FIZIC: 450 lei + TVA/participant 


BENEFICII INCLUSE ÎN TAXA DE PARTICIPARE: 

  • speakeri profesioniști din ariile legislativa, teoretica și practica ale domeniului 
  • acces la vizionarea video live a ediției individuale/seriei, la calitate Full HD – numai pentru participarea online 
  • acces la înregistrarea video, în cel mai scurt timp de la finalizarea video live-ului (modalitatea de acces se transmite prin email, cel târziu la 30 de zile de la finalizarea video live-ului)  
  • 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium pentru utilizatorii noi ce nu au avut abonament Premium. Abonamentul include printre altele: peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogata baza de date organizata in funcție de anumite cuvinte-cheie.

Acordarea statutului de membru Senior al ujmag.ro care confera suplimentar beneficiile: 

  • minimum 20% reducere la carțile Editurii Universul Juridic 
  • 5% reducere la carțile altor edituri 

ACCES LA VIZIONAREA VIDEO LIVE ȘI A ÎNREGISTRARII VIDEO A EDIȚIEI INDIVIDUALE/SERIEI: 

  • fiecare ediție se transmite live la data și ora afișate 
  • accesul la vizionarea video live și a înregistrarii video a ediției individuale/seriei se realizeaza prin autentificare cu user și parola în Portalul Universul Juridic. Detalii privind modalitatea de acces sunt transmise în mod automat, prin e-mail, dupa completarea formularului de mai jos și achitarea taxei de participare 
  • din punct de vedere tehnic, nu sunt necesare programe software ori setari tehnice speciale, conexiunea la internet fiind suficienta

 

 

 

 

Evenimentul formeaza obiectul procedurii de aprobare, în principiu, de catre INPPA.

Conferința este inclusa în programul de pregatire și perfecționare continua a avocaților. Punctele de pregatire profesionala se vor acorda dupa încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activitaților de pregatire profesionala continua, aprobata de Consiliul UNBR.

Facultatea de Drept a Universitații din București, Facultatea de Urbanism a Universitații de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” din București și Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Române, în parteneriat cu Grupul Universul Juridic, organizeaza joi, 15 mai 2025, la Sala „Constantin Stoicescu” a Palatului Facultații de Drept, ediția a VI-a a Conferinței Naționale de Dreptul Urbanismului și Amenajarii Teritoriului.  

Inspirata de succesul edițiilor anterioare, care au reunit cunoscuți specialiști în domeniu, juriști, arhitecți, urbaniști, ingineri etc., din sectorul public sau din sectorul privat,  aceasta ediție își propune sa exploreze aspectele de noutate într-un domeniu extrem de dinamic, mai ales, din perspectiva evoluției jurisprudenței și a legislației. Atât intervențiile cât și dezbaterile ulterioare, urmaresc sa surprinda impactul normelor privitoare la amenajarea teritoriului, la urbanism, la calitatea construcțiilor asupra societații românești, aflata într-o permanenta dinamica.  

Fața de complexitatea provocarilor actuale și utilitatea unei abordari interdisciplinare, discuțiile vor fi structurate de principiu, pe unele direcții esențiale, precum: digitalizarea și transparența procedurilor urbanistice; o planificare urbanistica durabila și adaptabila; sistematizarea cadrului normativ prin adoptarea Codului amenajarii teritoriului, urbanismului și construcțiilor; consacrarea unor proceduri simplificate; implicarea activa a societații civile alaturi și nu împotriva mediului de afaceri;  utilizarea unor instrumente de monitorizare continua precum și o abordare integrata a amenjarii teritoriale din perspectiva dezvoltarii durabile.   

În acest context, transformarile inițiate sub aspect legislativ, la nivel național, precum proiectul Codului amenajarii teritoriului, urbanismului și construcțiilor, aflat de prea multa vreme în dezbaterea Camerei Deputaților, constituie un pas semnificativ spre consolidarea unui sistem normativ modern și coerent.   

Conferința își propune sa reprezinte un spațiu de dialog interactiv și benefic între reprezentanți ai sectorului public și reprezentanți ai sectorului privat și mai ales, sa promoveze schimbul de idei ce poate genera identificarea unor soluții care sa permita armonizarea unor interese aparent contrare și astfel sa raspunda provocarilor generate de interpretarea normelor urbanistice.  O atenție speciala se intenționeaza a fi acordata jurisprudenței instanțelor de contencios administrativ în domeniul urbanismului aflata în continua expansiune și o permanenta dinamica.  

 Va invitam sa participați la aceasta întâlnire de referința, unde veți putea contribui direct  la conturarea viitoarelor direcții în urbanism și amenajarea teritoriului, într-o atmosfera de dezbateri constructive, cu caracter interdisciplinar.  

 

Coordonator științific: 

Prof. univ. dr. Dana Tofan  

 

Comitetul științific: 

 Prof. univ. dr. Dana Tofan  

 Lector univ. dr. Cristina Cornelia Feurdean  

 

 Program (structura de baza):  

Conferința este organizata într-un program articulat, menit sa ofere participanților, oportunitați de dezbatere și interacțiune, oferind un cadru optim pentru un schimb de idei constructiv.  

 

9:30- 10:00: Deschiderea conferinței   

10:00-12:30: SESIUNEA I  

 12:30-13:30: Pauza de masa  

13:30-15:30: SESIUNEA A II-A  

  15:30-15:45 Pauza de cafea  

15:45-17:45: SESIUNEA A III-A  

 

Vorbitori confirmați (ordine alfabetica): 

  1. Conf. univ. dr. Robert BISCHIN, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova – „Influențeaza indicele de motorizare planificarea parcarilor în ansamblurile rezidențiale?”
  2. Av. Raluca BECHERU, asociat Leaua Damcali Deaconu Paunescu-LDDP – „Avizul de oportunitate – primul filtru în procedura de avizare PUZ”
  3. Lect. univ. dr. Simona BUTNARIU, Facultatea de Urbanism, Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” din București
  4. Jud. drd. Mihaela BOGA, Tribunalul Municipiului București, Secția a II-a SCAF
  5. Av. drd. Tudor BONIFATE, asociat la Țuca Zbârcea & Asociații – „Festina lente! Despre admisibilitatea ordonanței președințiale în materie de autorizare, executare și desființare a construcțiilor”
  6. Av. drd. Ștefan CALIN, asociat, STOICA & ASOCIAȚII
  7. Conf. univ. dr., av. Alexandru CIOBANU, Facultatea de Drept, Universitatea din București – „Contestarea autorizațiilor de construire și/sau a proceselor-verbale de recepție de catre primar – practici dâmbovițene și soluții judiciare”
  8. Conf. univ. dr., av. Cristian CLIPA, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara
  9. Prof. univ. dr. Simona CRISTEA, Facultatea de Drept, Universitatea din București – „Mobilitatea urbana durabila: smart-city sau închisoare urbana?”
  10. Arh., dr. în urbanism Anca Mihaela COȘA, expert tehnic judiciar în specialitatea Urbanism – „Alipirea la calcan”
  11. Prof. univ. dr. Razvan DINCA, Decan al Facultații de Drept a Universitații din București
  12. CS III, dr. av. Dumitru DOBREV, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Române – „La confluența dintre dreptul civil și cel administrativ. Examen de practica judiciara naționala și a Curții de Justiție a Drepturilor Omului în materia desființarii construcțiilor”
  13. Av. Ionuț DOJANA, fondator, DOJANA & ASOCIAȚII – „Desființarea pe cale administrativa a construcțiilor executate fara autorizație de construire pe terenurile aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unitaților administrativ-teritoriale.”
  14. Lector univ. dr. Cristina Cornelia FEURDEAN, Facultatea de Drept, Universitatea din București – „Tutela administrativa în contenciosul administrativ al urbanismului și amenajarii teritoriului”
  15. Arh. dr. Anca Ileana GINAVAR, Director General, Direcția Generala Dezvoltare Teritoriala, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice și Administrației
  16. Av. Daniela GRAMATICESCU, partener, Nestor Nestor Diculescu Kinsston Petersen
  17. Conf. univ. arh., dr. habil. urb. Simona MUNTEANU, Facultatea de Urbanism, Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” din București
  18. Urbanist Alexandru PÂNIȘOARA, președinte, Asociația pentru Dreptul Urbanismului – „From Based Codes – FBC și cum reconfiguram regulile orașului cu instrumente inteligente”
  19. Prof. univ. dr., av. Ovidiu PODARU, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca
  20. Prof. univ. dr. Dana TOFAN, director, Școala doctorala, Facultatea de Drept, Universitatea din București; cercetator științific gr. I, Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Române
  21. Av. drd. Alin TOMA
  22. Prof. univ. dr. Anton TRAILESCU, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara
  23. Prof. univ. dr., av. Mircea URSUȚA, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea
  24. Av. Oana ZAMA, partner, STOICA & ASOCIAȚII

 

Parteneri instituționali:  

 Facultatea de Drept, Universitatea din București   

 Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” – București  

Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Române 

 

PARTENERI PRINCIPALI:

STOICA & ASOCIAȚII

NNDKP

TUCA ZBÂRCEA & ASOCIATII

DOJANA & ASOCIAȚII

PARTENERI:

Leaua Damcali Deaconu Paunescu - LDDP

Tudor. Personal Tailor 

 Lara Sweets 

 


Pentru mai multe detalii, nu ezitați sa ne contactați:

0732.320.662
conferintele@universuljuridic.ro

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferința, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin doua zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro.

Solicitarile ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestarii. Mulțumim pentru înțelegere.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, va informam ca la evenimentul la care urmeaza sa participați exista posibilitatea sa se realizeze filmari/fotografii. Totodata, este posibil ca aceste materiale sa fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, sa se regaseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste inregistrari/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de catre partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe retele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo, etc..

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum