1548199225GSY54A.png

Cod: 11669

ISBN: 978-606-39-0401-1

Editura:

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 321

Disponibilitate: in stoc

Actori veridici pe marea scena a justitiei. Confesiuni

Autor:

De ani buni, zi de zi, mass-media aduce in prim plan activitatea unor procurori. De cele mai multe ori sunt prezentate erorile sau abuzurile judiciare, iar opinia publica, cumulandu-le, devine tot mai sceptica cu privire la calitatea anchetelor penale, la competența și profesionalismul procurorilor. In realitate, insa, mulți procurori ne-am daruit cu buna credința viața personala profesiei de magistrat, ne-am straduit sa aducem la lumina adevarul, sa luptam pentru dreptate, sa ne pastram echilibrul și sa avem conștiința impacata a lucrului corect și bine facut. Puțini procurori au avut timpul sau energia necesara sa se apere in fața unor neadevaruri, manipulari sau minciuni, și foarte mulți au ramas cu un gust amar ca eforturile lor nu au ecou.

Acum insa, prin aceste confesiuni, avem posibilitatea de cunoaște, in mod direct, parte din gandurile, sentimentele, strategiile și stradaniile unui anchetator penal, care, prin autenticitatea, sinceritatea și simplitatea cu care sunt prezentate scoate in evidența greutatea, complexitatea, maturitatea și echilibrul pe care trebuie sa le imbine judicios procurorul in activitatea sa, faptul ca prin firele minții, ințelepciunii și sufletului acesta țese panza stindardului adevarului și a dreptații. Totodata, vedem ca tehnicile folosite nu sunt malefice și de rea credința, ci, dimpotriva, sunt rezultatul unor indelungate framantari și cautari, pline de dorința de a aduce dreptate și lumina in sufletele celor oropsiți și deznadajduiți. Și mai vedem bucuria procurorului care, cu conștiința impacata inchide filele unui dosar finalizat și, deși epuizat, gasește resursele de a merge mai departe, intr-o noua ancheta, in privirile recunoscatoare sau impacate ale victimelor sau infractorilor cu care s-a intalnit.

Citind aceste confesiuni veți avea ocazia de a fi spectatori ai unor actori veridici sau de a retrai momente reale din marea scena a justiției. Veți mai avea ocazia sa va formați, in mod direct, opinia privind specificul activitații de urmarire penala, iar la final sa aplaudați sau sa fluierați la scena deschisa.

Procurori Daniela Brița și Mircea Petrescu

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum