1634823957KBEFRK.png

Cod: 13803

ISBN: 978-606-39-0658-9

Editura:

Data aparitiei: 2022

Colectia:

Pagini: 1508

Disponibilitate: in stoc

Codul civil. Cartea a II-a. Despre familie. Art. 258-534. Comentarii, explicatii si jurisprudenta

Autor:

Un demers de asemenea ambiții și proporții invita, daca nu chiar obliga, la revederi periodice, la actualizari impuse de rezonanța directa sau indirecta a cadenței legislative in sfera relațiilor de familie, la reconsiderari sau, dupa caz, adaugiri inspirate de evoluția jurisprudenței chemate sa rosteasca dreptul in situații niciodata perfect identice, de pulsul doctrinei, instrument de cuprindere și de susținere a prezentului juridic. Altfel, spectrul perimarii risca sa transforme in maculatura orice stradanii anterioare. (…)

Nu pot trece neobservate calitatea discursului doctrinal, rigoarea exprimarii, stilul clar, sobru și precis al expunerii. Partea teoretica a lucrarii este insoțita de demonstrații cazuistice ale dispoziției analizate, adica de o selecție relevanta de soluții pronunțate de instanțele judecatorești naționale, precum și de jurisprudența instanței constituționale și a instanței europene.

Cum prea bine știm, enunțurile juridice sunt adesea polisemice, susceptibile de ințelegeri diferite sau semnificativ nuanțate in descifrarea sensului și scopului intențiilor legiuitorului, contrastant cu nazuința comuna, fireasca, poate utopica la stabilitate, previzibilitate, securitate juridica, acestea in condițiile in care aproape totul, inclusiv in cele ce țin de viața noastra de familie, s-a juridicizat și judiciarizat. Lucrarea de fața, repercusiune a unor framantari profesionale (…), se dorește a fi contribuție onesta și, deopotriva, un instrument de lucru in efortul de aprofundare a spectaculosului drept al familiei.

 

Prof. univ. dr. Emese FLORIAN

Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

 

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum