168873226866EP3R.png

Cod: 15150

ISBN: 978-606-39-1278-8

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 600

Disponibilitate: in stoc

Codul de procedura fiscala comentat si adnotat cu legislatie secundara si complementara, jurisprudenta si instructiuni – 2023

Autor:

Despre lucrare. Codul de procedura fiscala comentat și adnotat este o lucrare de tradiție, cu o abordare și structura unitare. Ediția 2023, la fel ca edițiile anterioare, reprezinta un instrument practic, valoros pentru ințelegerea normelor de drept procedural fiscal care guverneaza activitatea organelor fiscale din Romania.

Cuprinsul lucrarii. Lucrarea urmarește structura pe titluri din Codul de procedura fiscala (Legea nr. 207/2015), cu inserarea legislației conexe sau secundare relevante pentru ințelegerea noțiunilor și termenilor utilizați. In plus, sunt furnizate comentarii ale autorului referitoare la prevederile Codului de procedura fiscala (inclusiv dispoziții tranzitorii relevante, trimiteri la doctrina și cateva exemple) și, in cazul titlului VIII, instrucțiunile aprobate de Ministerul Finanțelor. Pentru fiecare articol sunt menționate modificarile pe care le-a suferit, astfel incat sa se poata reface evoluția normelor legale in timp și sa se identifice norma aplicabila la un moment dat. Partea finala este dedicata unor reglementari secundare din domeniul procedurilor fiscale, cum sunt: norme privind acordarea eșalonarilor la plata, prețurile de transfer și soluțiile fiscale anticipate (advance ruling), rambursarea TVA, restituiri de sume și acordarea dobanzilor. De asemenea, aici puteți regasi legislația conexa, actualizata, privind cazierul fiscal, controlul fiscal, contenciosul administrativ, regimul contravențiilor și combaterea evaziunii fiscale.

Puncte forte. Lucrarea Codul de procedura fiscala comentat și adnotat (ediția 2023) are avantajul de a fi actualizata permanent, cu evidențierea modificarilor legislative și a implicațiilor acestora in materie. Edițiile anterioare și experiența autorului de aproape trei decenii in domeniul fiscal și vamal sunt argumente incontestabile ale calitații lucrarii. In plus, structura logica și comentariile bazate pe experiența practica a autorului reprezinta alte atuuri ale lucrarii.

Publicul-ținta. Lucrarea se adreseaza, fara discriminare, consultanților fiscali, contabililor și profesioniștilor din domeniul juridic, precum și, in general, tuturor celor interesați de fiscalitate. Volumul de informații din aceasta lucrare evidențiaza complexitatea legislației fiscale, ajutand cititorul sa se descurce in labirintul de acte normative in vigoare. 

 

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum