1595940595R33RFB.png

Cod: 12638

ISBN: 978-606-39-0644-2

Editura:

Data aparitiei: 2020

Colectia:

Pagini: 1152

Disponibilitate: in stoc

Codul muncii 2020

Autor:

Codul muncii (Legea nr. 53/2003) este unul dintre cele mai importante acte normative din sistemul unitar al dreptului nostru, pentru motivul ca privește peste 5 milioane de angajați și sute de mii de angajatori, precum și, indirect, pe membrii de familie ai acestor categorii de persoane. El se aplica atat raporturilor de munca aflate direct sub incidența sa, cat și celor reglementate prin legi speciale, precum și celor neintemeiate pe un contract de munca, in masura in care normele speciale nu sunt complete, iar aplicarea lor nu este incompatibila cu specificul raporturilor de munca respective. Este cazul, de exemplu, al funcționarilor publici, inclusiv al celor cu statut special, magistraților, demnitarilor (primari, viceprimari etc.).

 

Pentru a veni in sprijinul celor care utilizeaza in practica lor profesionala Codul muncii (specialiști in resurse umane, experți in legislația muncii, consilieri juridici, avocați, judecatori etc.), fiecare text al acestuia a fost comentat, avand in vedere doctrina de specialitate, deciziile Curții Constituționale, soluțiile din practica judiciara, cu precadere ale Inaltei Curți de Casație și Justiție, pronunțate in interesul legii și in dezlegarea unor chestiuni de drept, precum și ale curților de apel.

 

Ne-am referit, totodata, la dispozițiile unor acte normative pe care le-am integrat sau alaturat textelor comentate. In același mod am procedat și cu numeroasele soluții din practica judiciara.

 

Am elaborat aceasta ediție a Codului muncii intr-o maniera extinsa, animați de speranța ca va reprezenta, fara indoiala, un instrument util și practic de lucru și studiu pentru toți cei interesați.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum