1642754396ZWEQDJ.png

Cod: 13840

ISBN: 978-606-39-0960-3

Editura:

Data aparitiei: 2022

Colectia:

Pagini: 686

Disponibilitate: in stoc

Codul muncii comentat. Editia a III-a, completata si revizuita - 2022

Autor:

Actuala ediție a Codului muncii comentat, cum indica și subtitlul acesteia, Noua organizare a muncii, este in continuarea fireasca a ediției anterioare prin care au fost anticipate instituții esențiale in derularea relațiilor de munca, cum ar fi telemunca și munca virtuala, sau noile tipuri de contracte de munca.

 

Comentarii și adnotari substanțiale sunt aduse prin noua ediție ca urmare a modificarilor legislative realizate prin Legea nr. 208/2021 privind utilizarea semnaturii electronice in relațiile de munca, O.U.G. nr. 117/2021 privind definirea și sancționarea muncii subdeclarate, O.U.G. nr. 36 și 37/2021 privind flexibilizarea activitații microintreprinderilor, prin Legea nr. 151/2020 privind noile forme de discriminare, Legea nr. 213/2020 privind concilierea conflictelor de munca, O.U.G. nr. 142/2021 privind stabilirea salariului de baza, precum și prin toate celelalte acte normative naționale și europene.

 

Prin prisma unei lungi și vaste experienței practice profesionale a autorului, care a favorizat și analizarea detaliata a intregii jurisprudențe din ultimii ani, prezenta lucrare raspunde real multor probleme actuale, in deosebi practice, care apar in derularea relațiilor de munca și in prelucrarea datelor cu caracter personal, dar și a celor de jurisdicție a muncii, prin analizarea, comentarea și trimiterea la soluțiile pronunțate in practica judiciara.

 

Astfel, lucrarea de fața, fundamentata și pe practica indelungata a autorului, trateaza numeroase probleme de drept substanțial și procedural care apar continuu in interpretarea și aplicarea dispozițiilor Codului muncii și a legislației conexe, dar și cadrul soluționarii conflictelor individuale și colective de munca.

 

Folosind Codul muncii comentat, practicianul are posibilitatea, cu ușurința, sa identifice soluții la problemele și situațiile care apar in derularea relațiilor de munca.

In același timp, in succesiunea articolelor din Codul muncii, lucrarea se adreseaza studenților și proaspeților absolvenți, care vor gasi un ghid practic și util pentru a asimila și aprofunda cu claritate instituțiile dreptului muncii.

 

Marius-Catalin Preduț, avocat in Baroul București, titular al MCP© Cabinet avocați (www.mcp-avocati.ro), pe langa practica vasta in domeniul relațiilor de munca, prin conferințele susținute, lucrarile elaborate, articolele publicate și Dialogurile MCP, contribuie substanțial și constant la identificarea soluțiilor necesare derularii optime a relațiilor de munca, mai ales in contextul transformarilor tehnologice și sociale, care nu mai pot fi privite ca simple evoluții, ci reale revoluții.

 

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum