161735691292S9JK.png

Cod: 402371

ISBN: 978-606-39-0770-8

Editura:

Data aparitiei: 2022

Colectia:

Pagini: 880

Disponibilitate: rezervare

Dictionar de dreptul afacerilor de la A la Z

Autor:

Dicționarul de dreptul afacerilor, ediția a treia, reprezintă un conglomerat de micromonografii asupra conceptelor de bază din dreptul comercial intern și internațional, dreptul concurenței, dreptul distribuției comerciale, arbitrajul de comerț internațional, dreptul fiscal și financiar, dreptul bancar și domeniul achizițiilor publice.

CUPRINSUL LUCRĂRII

- studiul amănunțit al unui vast material bibliografic (cuprinzând legislația, jurisprudența și cele mai reprezentative lucrări teoretice în materie, apărute până la data publicării) din care au fost selectate și preluate idei și teze teoretice viabile;

- idei și teze proprii.

PUNCTE FORTE

- actualizarea și completarea ediției anterioare;

- cca. 215 termeni și expresii noi, termenii preexistenți fiind în majoritatea lor redefiniți, luându-se în considerare numeroasele modificări legislative care au avut loc în perioada 10 aprilie 2012-15 septembrie 2020.

PUBLICUL ȚINTĂ

Lucrarea se adresează:

- juriștilor (teoreticieni și practicieni);

- celorlalte categorii de cititori.

DESPRE AUTORI

Mircea N. COSTIN – absolvent al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, doctor în drept la Universitatea București, profesor asociat la alte universități de stat sau private (Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea din Oradea, Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” București, Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad, Universitatea Tibiscus din Timișoara), membru fondator al Revistei Române de Dreptul Afacerilor, arbitru în cadrul Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Cluj, Brașov, Timișoara, Arad, Oradea și Bistrița-Năsăud și avocat în Baroul Cluj.


Călin M. COSTIN – absolvent al Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, doctor în drept la aceeași universitate, conferențiar universitar titular la Facultatea de Drept din Cluj-Napoca a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” București, membru fondator al Societății Române de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private (SOROCAPP) și membru al colectivului editorial al Revistei Curentul Juridic (Revistă BDI).

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum