1704451327JSE67D.png

Cod: 15515

ISBN: 978-606-39-1401-0

Editura:

Data aparitiei: 2024

Colectia:

Pagini: 260

Disponibilitate: in stoc

Drept administrativ. Curs universitar. Volumul II

Autor:

Descriere:

Cursul domnului conf. univ. dr. habil. Catalin-Silviu Sararu ofera o incursiune detaliata in conceptele fundamentale ale dreptului administrativ, punand accent pe activitatea administrației publice din Romania.

Cuprinsul lucrarii:

Volumul II al Cursului de drept administrativ analizeaza activitatea administrației publice (actele administrative, contractele administrative, operațiunile administrative), domeniul public și domeniul privat al statului și al unitaților administrativ-teritoriale, serviciile publice, raspunderea in dreptul administrativ, controlul activitații administrației publice și contenciosul administrativ, in lumina dispozițiilor cuprinse in Codul administrativ, dar și a doctrinei și jurisprudenței.  

Puncte forte:

Volumul ofera o analiza detaliata a elementelor esențiale ale dreptului administrativ, cum ar fi actele și contractele administrative, domeniul public și privat, precum și contenciosul administrativ, evidențiind modul in care aceste aspecte influențeaza eficient funcționarea administrației publice.

Lucrarea reușește sa integreze armonios dispozițiile Codului administrativ cu cele mai recente evoluții in doctrina și jurisprudența, oferind cititorului o perspectiva cuprinzatoare și actualizata asupra subiectului.

Public ținta:

Acest curs reprezinta un instrument de lucru util pentru studenți, doctoranzi, cadre didactice și cercetatori științifici, oferindu-le o ințelegere aprofundata a dreptului administrativ. Este, de asemenea, valoros pentru consilieri juridici, funcționari publici, magistrați, avocați și toți cei interesați de buna funcționare a autoritaților și instituțiilor publice, furnizand soluții pentru noile provocari ale realitații juridice in materia dreptului administrativ.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum