1702034778GG2DCY.png

Cod: 15417

ISBN: 978-606-39-1341-9

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 472

Disponibilitate: in stoc

Drept civil

Autor:

Descriere

Lucrarea de fața iși propune sa formeze o imagine de ansamblu asupra unor probleme jurisprudențiale relevante și interesante.

Hotararile judecatorești selecționate sunt de actualitate și rezumate intr-un stil clar și concis. Autorii au urmarit aducerea in prim plan a unor probleme jurisprudențiale frecvent intalnite in practica judiciara, dar și a unora cu caracter de noutate.

Cuprinsul lucrarii

Culegerea este structurata in 6 capitole intitulate in funcție de materia civila in care se incadreaza problema juridica tratata. Sunt prezente spețe din domeniul dreptului civil al persoanelor, al bunurilor, familiei, obligațiilor civile, al succesiunilor sau de carte funciara.

Puncte forte

Fiecare speța beneficiaza de un comentariu scurt și concis asupra problemei de drept dezlegata, pentru a asigura o facila consultare. Autorii au optat, in mod inspirat, pentru publicarea parțiala a textului hotararilor judecatorești, cu eliminarea informațiilor nerelevante, urmarindu-se crearea unui instrument util de lucru pentru practicienii dreptului. Scopul declarat de autorii lucrarii este acela de a se constitui intr-un mijloc adecvat de cunoaștere a practicii judiciare și de a contribui la sporirea caracterului previzibil al hotararilor judecatorești.

Public ținta

Lucrarea este destinata atat studenților de la facultațile de drept, cat și profesioniștilor interesați de acest domeniu.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum