1670923859KTDJ9R.png

Cod: 14582

ISBN: 978-606-39-1170-5

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 200

Disponibilitate: in stoc

Drept comercial roman. Ediția a IV-a

Autor:

   Lucrarea Drept comercial roman, Ediția a IV-a, dezvolta evoluția normelor de drept comercial, in special sub aspectul modificarilor generate de intrarea in vigoare a noului Cod civil, precum și a Legii nr. 265/2022 privind registrul comerțului și pentru modificarea și completarea altor acte normative cu incidența asupra inregistrarii in registrul comerțului.

   Prezenta lucrare susține sistemul monist și tratarea dreptului comercial ca ramura de drept privat de sine statatoare, cu aplicarea instituțiilor noi introduse odata cu noul Cod civil.

   Sunt analizate normele aplicabile profesioniștilor, precum și societațile reglementate de Legea nr. 31/1990.

   Astfel, am prezentat profesionistul, comerciant persoana fizica, și regulile specifice aplicabile raporturilor juridice dintre profesioniști, iar partea cea mai vasta a lucrarii este alocata societaților reglementate de Legea nr. 31/1990, urmarind, in special, aspectele referitoare la modul de organizare și funcționare a acestora.

   Noutatea adusa de prezenta lucrare consta in abordarea noilor concepte introduse de noul Cod civil, dar și a modificarilor aduse Legii nr. 31/1990.

   Cartea se adreseaza studenților și masteranzilor facultaților de drept, precum și antreprenorilor interesați de maniera de organizare a activitaților economice.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum