16729948515TRQSL.png

Cod: 14688

ISBN: 978-606-39-1178-1

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 530

Disponibilitate: in stoc

Drept comercial. Teorie și practica judiciara

Autor:

Descriere

   Lucrarea „Drept comercial. Teorie și practica judiciara” abordeaza instituții esențiale ale dreptului comercial precum profesioniștii, societațile reglementate de Legea nr. 31/1990, regimul juridic al formarii și executarii obligațiilor in raporturile la care participa profesioniștii, unele contracte speciale, titlurile de valoare și procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvența. Aceste instituții sunt prezentate in contextul evoluțiilor determinate de modificarile aparute in plan legislativ, in special in ultimul an și nu numai.

Cuprinsul lucrarii

   Lucrarea este structurata in doua parți, respectiv șapte capitole. Prima parte prezinta o serie de aspecte generale legate de dreptul comercial, de activitatea comerciala și de societați la modul general. Cea de-a doua parte analizeaza formarea și executarea obligațiilor in raporturile dintre profesioniștii-comercianți, contractele speciale, titlurile de valoare, respectiv procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvența.

Puncte forte

   Lucrarea conține o analiza aprofundata a domeniului comercial, intr-o atare maniera incat aceasta sa fie accesibila și persoanelor nespecializate juridic sau persoanelor care abia iau contact cu aceasta materie.

Public ținta

   Lucrarea se adreseaza studenților și, deopotriva, practicienilor, mai ales datorita soluțiilor oferite de practica judiciara recenta (de pilda, decizii ale instanțelor judecatorești, ale Inaltei Curți de Casație și Justiție – inclusiv in soluționarea recursurilor in interesul legii, precum și ale Curții Constituționale), care contribuie la clarificarea și interpretarea corecta și unitara a dispozițiilor legislative.

 

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum