1617364659G97XPN.png

Cod: 13099

ISBN: 978-606-39-0773-9

Editura:

Data aparitiei: 2021

Colectia:

Pagini: 722

Disponibilitate: in stoc

Drept international public

Autor:

Dezideratul nostru este ca prezentul demers științific să reprezinte un instrument de lucru eficient pentru studenți și cursanți ai diferitelor programe de studiu în materie, pentru specialiștii care activează în domeniu, și, totodată, pentru alte categorii de persoane interesate de studiul Dreptului internațional public.

Am considerat util faptul de a prezenta, ab initio, anumite noțiuni introductive de Teoria Generală a Dreptului și de Drept Constituțional, deoarece consultarea lor imediată poate facilita înțelegerea rapidă și fixarea unor instituții specifice Dreptului internațional public explicate în prezenta lucrare.

Rămânem constanți în susținerea afirmației conform căreia o carte bună se prezintă prin ea însăși. 

 

Ampla lucrare a domnului Vlădoiu acoperă, în cele 14 capitole, toate domeniile majore ale dreptului internațional public și ia în considerare noile evoluții legate de codificarea dreptului internațional de către Comisia de Drept Internațional, practica statului și deciziile instanțelor și tribunalelor internaționale, în special cele ale Curții Internaționale de Justiție.

Pe lângă analiza riguroasă, cartea conține în anexe cele mai importante reglementări internaționale și naționale în materia dreptului internațional public. Ne referim aici printre altele la Carta Organizației Națiunilor Unite, Convențiile de la Geneva, Convenția de la Viena privind dreptul tratatelor, Convenția privind statutul refugiaților, Convenția Europeană cu privire la cetățenie, Constituția României, etc.

Această carte este un instrument ideal de învățare atât pentru studenții facultăților de profil, cât și pentru alte persoane interesate de problematicile complexe ale dreptului internațional public.

Bogdan Bucătariu

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum