1667829622ZX4LQW.png

Cod: 14505

ISBN: 978-606-39-1145-3

Editura:

Data aparitiei: 2022

Colectia:

Pagini: 584

Disponibilitate: in stoc

Drept penal. Partea speciala. Infractiuni contra persoanei si contra infaptuirii justitiei. Editia a III-a

Autor:

Descriere

La 2 ani de la apariția ediției a II-a a prezentei lucrari, din dorința de a oferi o abordare actualizata a temelor lucrarii, incluzand modificarile legislative, interpretarile obligatorii sau abordarile recente ale practicii judiciare, propunem cititorilor ediția a III-a, care este revazuta și adaugita.

Cuprinsul lucrarii

Ediția a III-a conține o actualizare a textelor de incriminare, prin deciziile CCR, RIL sau HP pronunțate pana la data de 1 octombrie 2022. Cartea este imbogațita și cu jurisprudența nepublicata, avand ca obiect diverse infracțiuni din tematica. Pentru unele subiecte s-a aprofundat analiza teoretica și/sau au fost prezentate noi soluții de practica judiciara de data recenta.

Lucrarea corespunde tematicii la disciplina Drept penal. Partea speciala, dar este compatibila cu cea stabilita de Institutul Național al Magistraturii sau de Uniunea Naționala a Barourilor din Romania pentru examenele organizate pentru admiterea ori promovarea in magistratura sau de intrare in profesie.

In lucrare sunt abordate, intr-o maniera structurata și detaliata, infracțiunile din tematica disciplinei Drept penal. Partea speciala I, studiata in cadrul Facultații de Drept a Universitații Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Puncte forte

Practicienii cauta de fiecare data soluțiile la propriile spețe in literatura de specialitate. Din acest motiv, chiar daca poate nu am reușit intotdeauna sa oferim raspunsul exact la speța pentru care practicianul cauta raspuns, totuși, am incercat ca prin abordarea din prezenta lucrare sa oferim eventuale argumente științifice convingatoare spre o soluție justa in cazul acelor spețe care nu se incadreaza intr-un „exemplu de școala”.

Metoda este aceeași cu cea pe care am propus-o și in alte lucrari, respectiv, pe langa prezentarea infracțiunilor, scopul lucrarii a fost și acela de a stabili o „conexiune” mult mai bine definita intre doctrina și practica judiciara, prin oferirea a cat mai multor exemple jurisprudențiale de data recenta, care sa releve orientarea jurisprudenței in problemele controversate privind aplicarea normelor de incriminare.

Publicul-ținta

Lucrarea analizeaza conceptele pe care se sprijina textele de incriminare din tematica analizata. Aceasta abordare ajuta atat studentul, in demersul sau de a ințelege caracteristicile acestor texte de incriminare, cat și practicianul, care este pus sa aplice textul de incriminare unei situații juridice anume (parca mereu ipotezele intalnite in practica judiciara duc discuția dincolo de „exemplele de școala”).

 

 

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum