16710974992RCJZA.png

Cod: 14606

ISBN: 978-606-39-1172-9

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 778

Disponibilitate: in stoc

Drept penal roman. Partea speciala vol. IV

Autor:

   In volumul IV continuam examinarea infractiunilor cuprinse in Titlurile VI si VII din Partea speciala a Codului penal roman.

   Ca si in cazul volumelor anterioare, am avut in primul rand in vedere practica judiciara recenta in materie, iar acolo unde am folosit jurisprudenta mai veche am considerat ca aceasta se antameaza perfect pe textele in vigoare. 

   De asemenea, pentru a oferi celor interesati informatii de actualitate, am avut in vedere modificarile operate de legiuitor in cuprinsul unor texte sau chiar noi incriminari intrate in vigoare in cursul anului 2022.

   Mentionam faptul ca, in ceea ce priveste doctrina, am facut frecvente trimiteri la unele lucrari ce apartin unor autori cunoscuti in domeniu, de regula aparute recent, fara a neglija si doctrina mai veche, care ramane totusi de actualitate pentru unele infractiuni al caror continut juridic a fost pastrat de legiuitor.

   Pentru unele infractiuni mai des comise, ce prezinta o rata a criminalitatii destul de ridicata, am realizat analize profunde, cu trimiteri numeroase la practica judiciara recenta si doctrina nationala, intentia noastra fiind aceea de a oferi o examinare utila in domeniul dreptului.

Avand in vedere examinarea stiintifica realizata asupra textelor din cele doua titluri, trimiterea frecventa la jurisprudenta romana recenta in domeniu, prezentarea opiniilor altor autori cunoscuti in doctrina noastra penala, consideram ca prezenta lucrare este utila studentilor facultatilor de profil, masteranzilor si doctoranzilor si, in aceeasi masura, practicienilor dreptului.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum