1549397007FH4NXG.png

Cod: 11950

ISBN: 978-606-39-0432-5

Editura:

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 412

Disponibilitate: in stoc

Dreptul securitatii sociale – Jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene si jurisprudenta nationala

Autor:

Culegerea „Dreptul securitatii sociale – Jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene” vine in sprijinul practicienilor cu o selectie a celor mai reprezentative decizii ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene in materia dreptului securitatii sociale.

Conform jurisprudentei stabilite de Curtea de Justitie a Uniunii Europene, instantele nationale sunt obligate sa interpreteze dreptul national in conformitate cu dreptul Uniunii Europene, datorita prioritatii acestuia din urma, astfel incat prezenta lucrare este o carte ce trebuie sa se afle in biblioteca fiecarui practician.

Lucrarea ofera raspunsuri unor probleme controversate in materia dreptului securitații sociale, ridicate in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene, precum: asigurarile sociale de sanatate, alocatiile familiale, concediul medical si concediul pentru cresterea copilului, alocația de subzistența pentru persoanele cu handicap, ajutorul financiar pentru studii superioare.

Aspecte privind somajul si pensiile, dar si multe alte probleme de dreptul securitatii sociale isi gasesc raspunsurile in prezenta lucrare.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum