1550446267PC5Y25.png

Cod: 401314

ISBN: 978-606-39-0383-0; 978-606-39-0404-2

Editura:

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 432; 522

Disponibilitate: in stoc

Dreptul social al Uniunii Europene in practica - Partea I si Partea II

Autor:

Pachetul contine:
1. Dreptul social al Uniunii Europene in practica - Partea I.
Conceptul de lucrator. Principiul nediscriminarii. Protectia lucratorilor. Cooperarea transfrontaliera. Modelul social european

Un lucru este real daca are consecințe reale. Devenirea dreptului este determinata de o complicata dialectica a continuitații, transformarii și asimilarii noului. Lucrarea de fața iși propune sa identifice in mod coerent specificul acestui proces in materia dreptului social european, cunoscuta sub aceasta denumire in accepțiunea franceza, și sa demonstreze ca, in condițiile actuale și previzibile ale evoluției societații, aceasta ramura a dreptului, in accepțiune anglo-saxona cunoscuta sub denumirea de dreptul european al muncii și dreptul social european, trebuie sa se reinventeze, cu rabdare, calm și rigoare.

Principiul de baza in conceperea parții I a lucrarii a fost ca cel mai puternic nu este niciodata destul de puternic incat sa fie intotdeauna stapanul, daca nu-și transforma puterea in drept și nu schimba ascultarea in datorie. Lucrarea reprezinta sinteza sub forma de fișe a principalelor instituții, mecanisme, principii și concepte de drept social in cadrul Uniunii Europene, precum și o paleta de opțiuni din care fiecare poate alege raspunsul la intrebarea „cum sa facem?” imediat dupa ce va fi constatat, in baza analizei reglementarilor Uniunii Europene in domeniul dreptului muncii și al securitații sociale (dreptul social), a practicii judiciare a Curții de Justiție a Uniunii Europene ca trebuie facut ceva pentru a-i ințelege mai bine pe ceilalți, pentru a contribui la sincronizarea participanților la simfonia discordanta a Europei sociale.


2. Dreptul social al Uniunii Europene in practica - Partea II.
Intrebari, grile, studii de caz

Partea a II-a a lucrarii iși propune analiza sistematizata, completa și la zi a normelor UE in domeniul relațiilor individuale și colective de munca, a drepturilor de securitate sociala generate de acestea și are ca finalitate semnalarea și rezolvarea problemelor ce pot interveni pe parcursul derularii raporturilor de munca prin interpretarea și aplicarea judicioasa a normelor UE in domeniul dreptului muncii și securitații sociale. Acest instrument de lucru cuprinde:

- fișe tehnice ale regulamentelor și directivelor specifice materiei;

- un set de exerciții teoretice și intrebari de tip grila;

- un set de studii de caz, precum si

- tabele de corespondența cu privire la transpunerea directivelor in dreptul național și la jurisprudența CJUE, grupate pe fiecare instituție, pentru a facilita asimilarea rapida a materiei și a avea informații actualizate.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum