1549276277D4ENCE.png

Cod: 11692

ISBN: 978-606-39-0421-9

Editura:

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 152

Disponibilitate: in stoc

Frauda fiscala – Jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene

Autor:

Oprirea fraudei fiscale reprezinta un deziderat esențial in politica legislativa și economica a Uniunii Europene. Miza acestui proces este foarte ridicata și fiecare stat membru este dator sa contribuie, prin intermediul masurilor interne, la limitarea fenomenului. Așa cum se intampla de obicei insa, lucrurile sunt mult mai complicate in practica decat in teorie. Autoritațile naționale sunt adesea puse in fața unor mecanisme complexe de fraudare, care implica și contribuabili nevinovați. Asupra acestora nu poate fi pusa greutatea suportarii conduitei partenerilor lor comerciali.

Mai mult, o victorie in lupta impotriva celor care fraudeaza, care nu ține cont de drepturile acestora și de obligațiile procedurale ale autoritații, nu este o adevarata victorie. Pentru fiecare euro recuperat intr-un astfel de mod, prețul platit este reprezentat de o scadere a increderii legitime in administrație, a sentimentului de previzibilitate și securitate in piața. Cu atat mai mult, organele responsabile au dificila sarcina de a analiza toate aspectele starii de fapt cu deosebita grija, astfel incat sa nu deceleze in mod eronat vinovația unui contribuabil care nu avea, cu adevarat, scopul fraudarii.

Jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene este un pilon de sprijin atat pentru contribuabili, cat și pentru autoritațile naționale. Complexitatea acesteia insa descurajeaza simplii participanți la circuitul fiscal. Prezenta lucrare reprezinta un mod de a sintetiza și simplifica principalele chestiuni legale analizate de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, astfel incat aceasta sa devina mai accesibila atat pentru profesioniști, cat și pentru cei pur și simplu interesați de fenomenul analizat.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum